用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 一個 band 1 頭既學生派咗去一間 band 2 學校應該 ...
go

一個 band 1 頭既學生派咗去一間 band 2 學校應該點做呢?? [複製鏈接]

一個 band 1 頭既學生派咗去一間 band 2 學校應該點做呢??

一個 band 1 頭既學生派咗去一間 band 2 學校應該點做呢??請大家發表一下意見......

Re: 一個 band 1 頭既學生派

哪間BAND 2 學校 ?

band 2 中中.......
freddy 寫道:
哪間BAND 2 學校 ?

樂乎天命復奚疑!
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

努力讀書,爭取好成績。寄望來年轉校成功!

成績好, 來年三, 四月可以向band 1 學校考插班生.

努力讀書......唔轉校又好唔好呢??

櫺囹桼 寫道:
樂乎天命復奚疑!

sorry.....唔係好明喎......

Re: 一個 band 1 頭既學生派咗去一間 band 2 學校應該點做呢??

註冊係知道結果既隔一日, 你可以係第二日去你想去既學校, 可以唔只一間, 看下有無學校收.
如果都係無既, 就中一努力, 全級考到頭5名, 應該轉到校既機會好大.

[quote]由 小彬彬 於 2005-10-17 00:03:35
櫺囹桼 寫道:
樂乎天命復奚疑!
--------------------------------------------------------------------------------

一鳥在手已勝別人百鳥在林!何必冒險呢?既然十六、七點都要博,博輸當然要認命啦!   
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

櫺囹桼 寫道:
[quote]由 小彬彬 於 2005-10-17 00:03:35
櫺囹桼 寫道:
樂乎天命復奚疑!
--------------------------------------------------------------------------------

一鳥在手已勝別人百鳥在林!何必冒險呢?既然十六、七點都要博,博輸當然要認命啦!   

認命之餘都要積極面對......唔可以放棄.....

Re: 一個 band 1 頭既學生派咗去一間 band 2 學校應該點做呢??

rclamlam 寫道:
註冊係知道結果既隔一日, 你可以係第二日去你想去既學校, 可以唔只一間, 看下有無學校收.
如果都係無既, 就中一努力, 全級考到頭5名, 應該轉到校既機會好大.

同意......
‹ 上一主題|下一主題