用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有冇經驗行李存倉? 有冇邊間介紹 or bad list? ...
go

[英國] 有冇經驗行李存倉? 有冇邊間介紹 or bad list? [複製鏈接]

想請教流程係點?  真係一頭霧水.
幾時問? 幾時CALL 箱? 幾時收箱? ETC
   5    0    0    0
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

回覆 Jennie 的帖子

我仔仔去年搵咗一間叫 storage4students 嘅公司,係學校介紹嘅,仔仔都幾滿意佢嘅服務。

我女去年是用Sevensea Worldwide...,
https://www.sevenseasworldwide.c ... t94zxBoCW5MQAvD_BwE
聽亞女講, 估計下自己有多少箱要寄倉, 聯絡Sevensea 你有幾多個箱, 寄存日子, 叫佢給你個報價. 好似要先用credit card付少少deposit, 你可用email 聯絡公司預約送回行李日子及找數. 亞女話訂箱要訂多少少, 萬一行李太多吾夠用, 有剩可在收行李時還給公司. 箱好似是免費的, 公司是鼓勵用箱存放物件, 方便運送. 亞女話費用吾算貴, 而且是door to door, 幫佢送上樓, 女仔最合用這服務.

https://www.sevenseasworldwide.c ... t94zxBoCW5MQAvD_BwE
聽亞女講, 估計下自己有多少箱要寄倉, 聯絡Sevensea 你有幾多個箱, 寄存日子, 叫佢給你個報價. 好似要先用credit card付少少deposit, 你可用email 聯絡公司預約送回行李日子及找數. 亞女話訂箱要訂多少少, 萬一行李太多吾夠用, 有剩可在收行李時還給公司. 箱好似是免費的, 公司是鼓勵用箱存放物件, 方便運送. 亞女話費用吾算貴, 而且是door to door, 幫佢送上樓, 女仔最合用這服務.

另外, 香港也有Sevensea 分公司, 好似去年好有些學生沒返美國讀書, 可要求Sevensea直接扎寄倉行李寄返港, 但不知價錢如何.

Logos 發表於 22-4-19 23:20
https://www.sevenseasworldwide.com/?gclid=CjwKCAjwu_mSBhAYEiwA5B ...

里間

Logos 發表於 22-4-19 23:20
https://www.sevenseasworldwide.com/?gclid=CjwKCAjwu_mSBhAYEiwA5B ...

我女今年第一年用, 真係唔知應該要幾多個箱至好? 又電飯煲又煮麵煲等.....以你女經驗, 佢CALL O左幾多個箱? 同埋係咪準時O黎送箱同收箱? 因為女個宿舍係無RECEPTION, 要搵個司機肯打電話至得
我試過INPUT, 佢話我寫CARDIFF 係INVALID TOWN......
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

想請教如果9/6 考完試, 17/6 回港, 係咪可以10/6 CALL 箱(定要再早D?), 係咪可以16/6 收箱? 時間上合理嗎?

每人都真係吾同的, 你可以預早些叫公司給你箱, 吾夠可再聯絡再取箱. 也可在email 問佢地經驗和如何處理, 又要視乎你女的位置, 如果是大城市, 送箱給你是好容易. 我女住在細town, 好似一星期只有2天可送箱. 我記得我女是約走的當天上午收箱. 因有些物件一直都要用到前一晚才封箱. 好似因塞車遲到, 她叫左未走的同學幫忙交箱.

Jennie 發表於 22-4-19 23:32
我女今年第一年用, 真係唔知應該要幾多個箱至好? 又電飯煲又煮麵煲等.....以你女經驗, 佢CALL O左幾多個箱 ...
我女覆左我啦, 佢用左3個大箱. 我女住的地方都無Receiptist, 樓下有對講機的. 但司機用電話聯絡應該不成問題, 你在email講清楚你女的情況和要求.

Logos 發表於 22-4-20 20:18
我女覆左我啦, 佢用左3個大箱. 我女住的地方都無Receiptist, 樓下有對講機的. 但司機用電話聯絡應該不成問 ...

謝謝你
‹ 上一主題|下一主題