用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇媽咪o既小朋友 8/05入讀"救世軍平田幼稚園 (幼兒園) ...
go

有冇媽咪o既小朋友 8/05入讀"救世軍平田幼稚園 (幼兒園) n1呀? [複製鏈接]

有冇媽咪o既小朋友 8/05入讀"救世軍平田幼稚園 (幼兒園) n1呀?

我見呢度好似冇呢個topic, 所以開個topic 大家分享下.
我囝囝下月就轉去平田救世軍讀n1啦.

Re: 有冇媽咪o既小朋友 8/05入讀"救世軍平田幼稚園 (幼兒園) n1呀?

波子媽,

我已經同阿女報名讀出年n1啦, 佢地話要等電話通知, 然後會安排面試。唔知佢地面試要做d咩野呢?? 聽妳地講好似好難考, 唔知阿女應唔應付到
我的家有個馬桶, 馬桶裡有只馬騮

Re: 有冇媽咪o既小朋友 8/05入讀"救世軍平田幼稚園 (幼兒園) n1呀?

哈.....funann, 原來係你!!!

其實佢地面試並唔難, 真係冇乜野, 都只係要d 小朋友一齊玩, 咁老師們就從旁睇佢地點玩玩具, & 同佢地一齊玩, 跟住就問佢地, 比喻, 眼眼, nose, 咀咀, 手手, 睇下小朋友識唔識指出係乜, 又或者一d 好簡單o既指令, 睇下佢地做唔做得到 咁上下lu.  好簡單o架咋.  之所以咁難入, 我諗係佢地收生少, 上下午班名收 14名小朋友咋. so..
而且, 我好鐘意佢地o既教學埋念, 每個小朋友都係單一的, 唔會個個一樣, 佢地會從日常生活中學習, 係活動教學, 宗旨係啓發小朋友o既思維, 盡量發揮佢地o既創意, 我覺得好好囉.

佢地仲係 2003年攞到教署o既視學大獎tim.

你又會報呢間的呢?  你住係附近嗎?
唔好咁擔心, 順其自然啦.  heheh......  

平田救世軍 click here
‹ 上一主題|下一主題