用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 如果澳洲&英國你地會點揀?
go

如果澳洲&英國你地會點揀? [複製鏈接]

請問你們有打算送/陪小朋友過外國讀書?會幾大過去?如果係移民陪讀你地會揀英國/澳洲?
   0    0    0    0

回覆樓主:

路過!說不!!留學訓練小朋友,吓吓跟著不如本地讀書吧(陪讀)!現移民生活困難,見盡是失敗回歸—

del...

回覆樓主

我見英國多數是去boarding school, 不用家長陪讀喎。

brother4 發表於 18-7-5 11:08
路過!說不!!留學訓練小朋友,吓吓跟著不如本地讀書吧(陪讀)!現移民生活困難,見盡是失敗回歸— :waha ...

話人 "失敗" ,再比個 "笑公子",你覺人地 "抵死" ?香港好多你呢 d 人,自己冇本事做某件事,見有人做,就等人 PK ,再笑人。

陪讀的確非必要,我自己不會做。
但如果本來就想移民,我又覺得也是一個選擇。如果移民非自己想行的路,就無謂陪讀。
移民沒有失敗與否,只有有錢與否。
唔夠彈藥移民,當然是痛苦根源。
你問當事人,可能只話唔適應,悶,唔通承認自己搵唔到兩餐,冇錢而回香港咁冇面。
英美加澳,我也識人因為仔女將來而移民,
大部分並非大富大貴,但人家做下生意,或去打工,夠錢買或租屋,生活很好,冇一個失敗。
少部分銀彈充足,直頭半退休咁。

‹ 上一主題|下一主題