用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 靈糧堂既家長請比d意見呀! ^-^
go

靈糧堂既家長請比d意見呀! ^-^ [複製鏈接]

靈糧堂既家長請比d意見呀! ^-^

想請大家幫忙比d意見, 尤其係藍田果間, 我想問係咪活動教學呢? 有無測驗同考試呢?多唔多親子活動?
多謝各位幫忙

Re: 靈糧堂既家長請比d意見呀! ^-^

想請大家幫忙比d意見, 尤其係藍田果間, 我想問係咪活動教學呢? 有無測驗同考試呢?多唔多親子活動?
多謝各位幫忙

irenenghm:
係咪活動教學 >>>>>>> 係
有無測驗同考試 >>>>>> 無
多唔多親子活動 >>>>>> 頗多

irenenghm,

Trust that you know much about Lam Tine 靈糧堂. Please comment about this school. Thank you.

以我所知, 藍田果間將會準備close... 因為校長好似準備在將軍澳開新校!

BO_BO 寫道:
以我所知, 藍田果間將會準備close... 因為校長好似準備在將軍澳開新校!

真係會close嗎...........我仲寄左申請表,幼稚園收到,仲打黎話遲d 通知我面試日期喎..........

Is it true?   

AnLi,
thx呀!咁我想問下雜費多唔多呀?妳覺得好唔好呢?

Carmen2004,
Sorry呀!其實我都唔知好唔好, 所以就想請大家比d意見.

Bo_Bo, sky_sky,
我都send左報名表去呀!佢又係話遲d約 interview. 如果佢真係close, 我就唔報啦!因為佢向婆婆樓下, 所以我先想試下咋   

irenenghm:
你問我好唔好? 我一定話好架
我個女依家係鑽石山靈糧讀, 十分滿意啊, 雖然我冇去過藍田靈糧, 但由於正校同九龍3間分校都係同一個校長, 課程編排、進度, 以我所知應該大致係相同既, 同埋我地每年都會有聯校活動、共同既 Web Site.... 所以我對藍田靈糧都會有信心囉
係學校既內聯網信箱, 都收過藍田分校家長寫俾學校既感謝信------- 唔似我地, 感謝放係心中
雜費相信4間靈糧都差唔多(學費就有分別
)------- 校服、茶點 (120/Month)、書簿/美勞/烹飪等學習雜費 (上下學期約莫都係千幾)、互聯網 (每學期100)、家教會(好似每學年100), 其餘譬如學校生活VCD...等等, 都係可買可唔買既

藍田分校會 Close 咩? 冇聽聞喎, 最好直接問學校啦, 我淨係知正校同鑽石山靈糧係自置物業, 藍田同馬鞍山則是租約.

其實學校好唔好, 好睇家長想小朋友係學習生活中得到 d mug, 符合到家長期望既, 就係家長眼中既好學校架啦
你心目中好學校既標準係點樣既呢?

我囡囡今年係鑽石山畢業啦! 今年4月份高班觀課日, 校長親口說, 因為藍田校舍太細, 已物色新地點開新校及校董會在找研究辦一條龍直資.... 至於"將軍澳"新校, 是有家長告知的, 所以我也說""""好似""""準備在"將軍澳"開新校!

我知道明年K1已開始接受報名, 我想問下早報名及遲報名對報上午班有冇影響?

Cosmac2 寫道:
我知道明年K1已開始接受報名, 我想問下早報名及遲報名對報上午班有冇影響?

應該冇

AnLi,
Thx呀!其實我係想搵活動教學既學校, 因為臭b唔係一個努力讀書既人(以我觀察), 所以我諗如果可以向輕鬆既學習環境下學野, 對臭b會係一個重要既開始. 我知靈糧係活動教學, 我試過問過向度讀書小朋友既家長, 佢地話無咩功課, 而最好既就係臭b跟婆婆生活, 而學校就向正婆婆樓下, 所以我就考慮比臭b讀. 但如果校舍真係會搬的話, 我諗我就要重新考慮下啦!but anyway, 多謝妳既意見呀!

‹ 上一主題|下一主題