用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇以大B報身份報N既過來家長, 可以分享下? ...
go

有冇以大B報身份報N既過來家長, 可以分享下? [複製鏈接]

想問下各位以大B身份報N的家長, 你地最終報左幾間? 有幾間OFFER? 想知大B是否真的有優勢, 因為我想盡量刪減, 減小interview的次數, 小朋友仲細唔想佢咁辛苦, 謝謝。

0    0    0    0

2月大b..報了3間..1間私校2間普通屋村學校..全部都收

nataliE228 發表於 17-9-11 14:43
想問下各位以大B身份報N的家長, 你地最終報左幾間? 有幾間OFFER? 想知大B是否真的有優勢, 因為我想盡量刪減 ...

其實有啲面試我當pg去玩,有啲又可能撞期/唔舒服,報多幾間冇壞,至少到時自己有得揀唔去啫。我都係大b今年報n

回覆 Ytfc 的帖子

回覆 raicherry 的帖子

回覆樓主

村校有優勢,名校無

nataliE228 發表於 17-9-11 14:43
想問下各位以大B身份報N的家長, 你地最終報左幾間? 有幾間OFFER? 想知大B是否真的有優勢, 因為我想盡量刪減 ...

其實大女呢個名唔會有着數,而係因為大女年紀俾一齊Interview 嘅小朋友人大而表現「可能」好d而已。

我嘅經驗都好極端: 大女年頭出世,淡定有禮鐘意睇書,九龍塘基本上有啲名氣幼稚園都報哂,間間都收。最後入咗一港島某龍幼。

細女年尾出世做大B,但係就除咗屋企附近一間LH同港島另一間龍幼收之外,全軍盡墨... 有D幼稚園(定小一?)直情連 application form 都唔收,因為太大。

回覆 Bevaja 的帖子

謝分享~
‹ 上一主題|下一主題