用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 天主教聖安德肋幼稚園(將軍澳-坑口)
go

天主教聖安德肋幼稚園(將軍澳-坑口) [複製鏈接]

天主教聖安德肋幼稚園(將軍澳-坑口)

小兒將會在九月份入讀此校K1,因此幼稚園很新(只開辦了兩年),請問有沒有BK媽咪之子女是讀緊此校,對此校有甚麼意見,又或者有沒有和我一樣,子女將會9月份入讀此校,入黎分享下點解會選此校.

Re: 天主教聖安德肋幼稚園(將軍澳-坑口)

由 mandytso 於 2005-06-27 14:48:42

小兒將會在九月份入讀此校K1,因此幼稚園很新(只開辦了兩年),請問有沒有BK媽咪之子女是讀緊此校,對此校有甚麼意見,又或者有沒有和我一樣,子女將會9月份入讀此校,入黎分享下點解會選此校.   

Hi mandytso,
妳好呀!我仔仔亦會9月讀此校K.1 am class,我之前只幫阿仔報了2間,但保良局收了下午班,但我亦對此校印象麻麻.而阿仔的表哥仔就讀st.andrew,據報讀得好開心,我在interview時覺得老師好nice,環境設施都好好,所以我想阿仔在開心愉快環境學習.
妳呢?点解揀呢間?o甘妳仔仔係上午定下午班?

本來我朋友己被取錄讀K2, 但佢話臨開學有個家長座談會, 先知佢地程度好淺, 就無讀此校了.

我個女報咗今年9月讀K1, 有幾多BK小朋友一齊呢 ?

一女一仔萬事足 笑看人生無求欲 :-P :-P :-P

mandytso,

St. Andrew Kinder was opened in last Sept. It's not bad but expensive in compare to the other kindergartens nearby.

If u want your son 'to play' in the kindergarten, u can consider to join this kinder. If u want your son to learn many words, u may be better to consider the other kindergarten such as PLK Fong Wong Woon T??? (can't spell).

Dear Sunday,
我仔仔被編入上午B班,因我的仔仔是細仔,上年考學校時只
有歲幾,連說話都未懂講,只得此學校肯收佢。

Dear Joannek,
我仔仔都有考保良局方王煥娣但唔收。   
‹ 上一主題|下一主題