用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請各位幫忙!
go

請各位幫忙! [複製鏈接]

請各位幫忙!

我仔仔將投考06/07幼稚園,而我是在職媽媽,我聽朋友講,話有些學校會比較喜歡收一些是全職媽媽小朋友(eg.民生....)
其實有否關係?因我小朋友係婆婆照顧。   

Re: 請各位幫忙!

理鬼佢, 考o左先!  只要面試時說實話, 強調工作以外時有很多親子時間便可, 唔洗擔心.  大把在職媽媽的小朋友都可以考倒心儀的幼稚園.

我覺得冇關,我都係在職mami,我囡囡考間間都收wor! 計我話小朋友interview表現最重要!

醒目開學勳章

最緊要都係睇小朋友臨場表現!其它都係次要的.

唔該各位媽媽?其實我都覺得小朋友考時反應及運氣較緊要。

cherriemama你囡囡考邊幾間學校?可供參考
因我仔仔準備入06/07都好頭痛。

St. catherine
根德園
聖若望
約克
九龍塘樂基
宣幼
培正

ForYinMaMe 寫道:
cherriemama你囡囡考邊幾間學校?可供參考
因我仔仔準備入06/07都好頭痛。

THX! cherriemama

cherriemama,

ohhhhh....... so envy you ar..........your daughter is so smart!! did you do any preparation work with your daughter?? what did you teach your little girl?? can you share ur experiences with us???? thanks  

‹ 上一主題|下一主題