用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有冇荃灣梁省德中學既家長及同學仔可以分享一下學校 ...
go

有冇荃灣梁省德中學既家長及同學仔可以分享一下學校 [複製鏈接]

如題...女兒B2, 平均成績B級,怕選擇廖寶珊會太進取? 不知道如果放這間學校於第2位置是否仍然保險??

憫母  廖寶珊  發表於 16-12-15 02:49
   1    0    0    0

B2生揀B2校為什麼會覺得太進取?
MCS奮鬥中        

醒目開學勳章

VenusBee 發表於 16-12-7 17:20
如題...女兒B2, 平均成績B級,怕選擇廖寶珊會太進取? 不知道如果放這間學校於第2位置是否仍然保險??
...
你意思放廖定梁係第二?

回覆 oldgamesman 的帖子

因為聽講近年多左b1生選擇廖做首選,所以我有d擔心

回覆 wingyee_ma 的帖子

梁第二

引用:如題...女兒B2,+平均成績B級,怕選擇廖寶珊

原帖由 VenusBee 於 16-12-07 發表
...
如果放梁自行2,而自行梁已收的話。 咁即係冇得大抽獎,咁亦即係冇機會抽廖寳珊,咁你甘唔甘心?? 如果ok冇問題,就go ahead.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

引用:回覆+oldgamesman+的帖子 因為聽講近年多

Band 1生最多自行同乙部排第二志願,應該好少首選

引用:如題...女兒B2,+平均成績B級,怕選擇廖寶珊

...
自行冇話保唔保險,一來未必入,其次又唔會影響甲乙部。

咁你放梁已經冇放李誠𤧥咁博啦,李多人揀D

醒目開學勳章

VenusBee 發表於 16-12-7 20:07

我覺得就算多左,都唔會好多掛.....始終B1 入 U 率高D. 如果個小朋友係自動自覺型,去邊間讀都一樣,

我女一定唔係, 不過佢都唔係B1.

醒目開學勳章

oiyau2005 發表於 16-12-7 21:58
Band 1生最多自行同乙部排第二志願,應該好少首選
如果我女係B1, 自行一定選2間B1, 唔得先抽獎,最多咪係入B2A.

如果B3 ,自行就選B2 ,睇下入唔入到,唔得咪大抽獎,最差都係入返B3

引用:Quote:oiyau2005+發表於+16-12-7+21:58+Ban

原帖由 wingyee_ma 於 16-12-07 發表
如果我女係B1, 自行一定選2間B1, 唔得先抽獎,最多咪係入B2A.

如果B3 ,自行就選B2 ,睇下入唔入到,唔得咪大 ...
正路係

‹ 上一主題|下一主題