用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請教軒尼詩道官立小學插班成功的家長? ...
go

請教軒尼詩道官立小學插班成功的家長? [複製鏈接]

真心請教,小二插班成功的家長。學校網上寫有筆試中、英和數,考筆試的程度會是考小一定小二程度?另面試環節會大約問些什麼呢?萬分感激!

2    0    0    0

引用:真心請教,小二插班成功的家長。學校網上寫

原帖由 huicheukbb 於 16-04-09 發表
真心請教,小二插班成功的家長。學校網上寫有筆試中、英和數,考筆試的程度會是考小一定小二程度?另面試環 ...
有朋友試過考,都係考同級嘅卷,要2nd in,考埋說話評估、oral等,見埋家長。

回覆:karen55407 的帖子

謝謝你的分享!

回覆 huicheukbb 的帖子

軒下呢二年好小收插班生,反而軒上每學期也收。

chrischeung 發表於 16-4-14 07:46
回覆 huicheukbb 的帖子

軒下呢二年好小收插班生,反而軒上每學期也收。
軒上每學期也收 -> 真心求教, 咁點解每學期都有學位俾人考插班? 有人退學定係其他原因?

回覆 rickdom6 的帖子

軒上就吾知,應有人轉校,留班。軒下亦有人走,但竟不收插班,可能想小五一次過收吧!這只是我想的,但事實到畢業也是小於小一人數呢。
‹ 上一主題|下一主題