用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 自閉兒童係咪會整日發燒
go

自閉兒童係咪會整日發燒 [複製鏈接]

我個仔依家兩歲半,由歲半開始,平均每個月都會發燒一次,有時半個月都會有一次燒,去醫院check,次次都check唔到係咩原因因為佢到依家都未識講嘢,已經幫佢搵咗做評估,都有心理準備係自閉,所以想問下啲媽咪,有無小朋友好似我個仔咁整日發燒又check唔到原因,關唔關自閉事架?
   2    0    0    0

回覆:bingning 的帖子

我仔吾算多發燒,但一發就幾日,次次都燒到40度,反反復復。

bingning 發表於 16-3-2 17:38
我個仔依家兩歲半,由歲半開始,平均每個月都會發燒一次,有時半個月都會有一次燒,去醫院check,次次都che ...

Deleted

回覆 Activehealth 的帖子

想請問,點知小朋友中咗水銀毒,需要做咩檢查?佢唔中意食飯,所以每日幾乎要食兩個包,蓮蓉包or奶黃包,係咪連包都唔食得?如果戒咗奶驚佢唔夠營養,好糾結😖😖

回覆樓主:

Deleted

回覆:自閉兒童係咪會整日發燒

我個仔介口一年了,尼一年touchwood 病都少咗好多,吃飯睡覺都唔錯。不過年紀越大就越難戒得清了,佢呢排都成日搵我要糖食,粟米片食,好鐘意甜嘢。

引用:我個仔介口一年了,尼一年touchwood+病都少

原帖由 girlsc 於 16-03-04 發表
我個仔介口一年了,尼一年touchwood 病都少咗好多,吃飯睡覺都唔錯。不過年紀越大就越難戒得清了,佢呢排都 ...

回覆 Activehealth 的帖子

好多謝你既建議,不過我仲想問,你喺邊間西醫度驗血架,如果唔方便開名,麻煩私訊我,多謝多謝!

回覆:自閉兒童係咪會整日發燒

我囡食人奶都成日燒。一歲後仲一個月燒一次。試過燒到41度。17個月左右無人奶。20個月發現中度自閉。 (牛奶同淨雞蛋出世到而家都唔食)戒左口一個月就完全放棄戒口。24個月開口。而家兩歲半發展滿意,比正常相差好少

其實唔關自閉事, 我亦冇聽過自閉症會易發燒, 只你你仔係高危年齡, 呢D年紀, 呢D天氣, 咩小朋友都易病啦.
‹ 上一主題|下一主題