用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 【短片】補習天王扮IS斬頭玩出禍 英皇教育遭鬧爆 ...
go

【短片】補習天王扮IS斬頭玩出禍 英皇教育遭鬧爆 [複製鏈接]

【短片】英皇補習天王扮IS斬人質 玩大了

■英皇教育CEO甄敬堂(前左)扮人質被Wilson Liu(後左)脅持,仲影相放上fb。

英國匯豐銀行近日有6個員工貪得意拍片,模仿「伊斯蘭國」(Islamic State,IS)聖戰分子斬殺人質,佢哋被炒魷之餘,仲累到匯豐要公開道歉。點知話口未完,呢頭香港嘅英皇教育行政總裁(CEO)甄敬堂(Thomas)竟然有樣學樣,喺參加內地青海籌款之旅時,同同事拍低同類相片。網民鬧爆佢哋非常唔尊重俾恐怖分子殺害嘅死者,好心佢哋為人師表就以身作則啦。

■英國匯豐銀行啱啱先炒咗6個拍片模仿IS斬殺人質嘅員工。

去青海步行籌款出事

今次青海籌款之旅係一次徒步籌款活動,仲標榜係「非一般的共融之旅」。行程由本月4日至12日,噚日係第4日,甄敬堂率領旗下多位補習「天王」及「天后」,由循化步行到西寧。當佢哋行經黃河時,就模仿IS處決人質拍照,仲上載到facebook及Instagram,寫明:「在黃河遇上IS。」仲加上3個笑臉emoji。

只見4個戴太陽帽同「黑超」嘅疑似IS劊子手,分別扮手勢攞住利刀同手槍,對住3個人質嘅條頸同後腦。有網民就認出其中一個人質係甄敬堂,而劊子手就包括「數學天王」Wilson Liu。之後張相被刪除咗,但唔知今次事件有冇人要「人頭落地」呢?八方就事件問過英皇教育,佢哋至截稿前都未有回覆。

識睇睇留言

Hoey Tse:誤人子弟,攞啲咁凝重嘅事嚟玩,戇x。
民陳:呢啲所謂教育機構,其實是學店,在受害者家人的傷口撒鹽。
Perry Leung:為人師表,玩都唔好玩啲咁嘅嘢啦!
Reiji Akiyama:佢地確實係劊子手,係香港教育制度嘅劊子手。
Pauline Chan:太過份……呢啲嘢都好玩。
Wong Cloud:其實為人師表玩呢啲,真係講唔過去……英皇唔回應,係咪連解釋都費事?

李八方

0    0    0    0

回覆 elbar 的帖子

回覆:【短片】補習天王扮IS斬頭玩出禍 英皇教育遭鬧爆

好玩唔玩,低B。

回覆:maggiemomC 的帖子

有!但生滿草!

‹ 上一主題|下一主題