用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 囡囡,基督教,邊個校網容易抽到好學校?34, 41 嗎? ...
go

囡囡,基督教,邊個校網容易抽到好學校?34, 41 嗎? [複製鏈接]

如題,thx!
   5    0    0    0

回覆:囡囡,基督教,邊個校網容易抽到好學校?34, 41 嗎?

剛剛同一版早幾條thread先有人問完。

回覆:囡囡,基督教,邊個校網容易抽到好學校?34, 41 嗎?

35 okay ga

35 邊間ok ,又較易抽?

net 11 有聖公會聖馬太。呢間20分超易抽

引用:net+11+有聖公會聖馬太。呢間20分超易抽 +

原帖由 chingcging 於 15-05-03 發表
聖公會好嘢嚟架

hkpapa852  你.....   發表於 15-5-4 10:04

回覆:Josephine816 的帖子

35有幾間都唔錯ge基督教學校。無話邊間易抽D, 但起碼有20分的人數可以平均分散D。

貪靚麥芽糖 發表於 15-5-3 07:04
35有幾間都唔錯ge基督教學校。無話邊間易抽D, 但起碼有20分的人數可以平均分散D。

...
Thx , let me hv a look ^^

chingcging 發表於 15-5-3 00:55
應該唔會搬港島區………

Josephine816 發表於 15-5-4 15:55
應該唔會搬港島區………
如果唔搬, 仲係要堅守係呢兩個網, 又要咁多條件, 根本係不設實際, 自尋煩惱
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

我只希望校風好,冇咁易跌落寶校……同埋不考慮搬港島區咋喎……

Josephine816 發表於 15-5-5 10:42
回覆 hkpapa852 的帖子

我只希望校風好,冇咁易跌落寶校……同埋不考慮搬港島區咋喎…… ...
寶校入一線學校比例低D, 其實校風都唔一定差
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

I wonder how many parents will try their best to search the answer
from forum before asking a question.
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

寶校多位易中
熱門學校爭崩頭

係不變定律。邊有可能又要好又要易中?咩叫好學校先?個個心儀嘅都唔同!基督教,音小囉,要錢之嘛!        咁又好唔好?都唔知你個女咩性格,鍾意邊間學校,叫人點答你?咪唯有同你講港島區最易抽囉

chingcging 發表於 15-5-6 17:28
寶校多位易中
熱門學校爭崩頭

其實, 寶校係咪真係好差? 俾D資料大家睇下:

A校網某寶校, 升續一線中學比例~25%
B校網二線津小, B1學生比例~20%
C校網一線津小, 升續一線中學比例~35%
D校網某寶校, 升續一線中學比例竟然超過40%
二線私立小學, 升續一線中學比例~30%

咁寶校係咪一定好差呢?

我諗B校網間二線津小係邊間, 各位資深會員應該估到

hkpapa852 發表於 15-5-6 17:34
其實, 寶校係咪真係好差? 俾D資料大家睇下:

A校網某寶校, 升續一線中學比例~25%
多謝你的資料! 因囡囡幼稚園競爭激烈, 兔年细B .....知道小學玩法複雜,睇完個遊戲規則再上黎爬文都仲係有好多問題想問,好彩有熱心家長能解答!thx alot !!!Btw , 能否話我知A,B,C,D校網係邊幾個作參考?

Josephine816 發表於 15-5-6 19:45
多謝你的資料! 因囡囡幼稚園競爭激烈, 兔年细B .....知道小學玩法複雜,睇完個遊戲規則再上黎爬文都仲係有 ...
14, 41, 34, 11

Josephine816  To pick net 11  發表於 15-5-6 19:57
Josephine816  No wpnder u guys ask me to pic   發表於 15-5-6 19:56

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+15-5-6+17:36+編

原帖由 hkpapa852 於 15-05-06 發表
寶校未必差,熱門亦未必好。真係好睇小朋友性格啱唔啱讀架咋

引用:+本帖最後由+hkpapa852+於+15-5-6+17:36+編

原帖由 hkpapa852 於 15-05-06 發表
D校真係冇得傾,尤其女仔佔優勢!鬼叫11網band1女中多!

Josephine816  Ic ....  發表於 15-5-7 15:51
Josephine816  Ic ....  發表於 15-5-7 15:51

我囡有間二線私小back up在net34,細B升小面試in直資我冇乜信心 .... 但講真私小佢屬二線又要俾$,所以先希望抽間好D既……我囡較活潑好動,常主動發問,但較坐唔定,係咪活動教學既學校會好D?
‹ 上一主題|下一主題