用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃大仙區n 班
go

黃大仙區n 班 [複製鏈接]

黃大仙區n班有邊間好介紹?新手媽媽,女女係10月細b,才剛滿1歲。

0    0    0    0

回覆:黃大仙區n 班

Push thx

我報了恩苗(黃大仙上邨), 另外, 黃大仙N班有潔心, 但聽聞不收細B, 同埋要18個月先報得, 聽聞沙崙N班都OK

五邑工商總會張祝珊幼稚園
http://www.ccsn.edu.hk/

回覆:黃大仙區n 班

張祝珊,柯珮章,安強

引用:我報了恩苗(黃大仙上邨),+另外,+黃大仙N班

原帖由 shermanwu 於 14-11-13 發表
我報了恩苗(黃大仙上邨), 另外, 黃大仙N班有潔心, 但聽聞不收細B, 同埋要18個月先報得, 聽聞沙崙N班都OK

...
請問沙崙係邊架?

回覆:Keykee 的帖子

慈雲山二期

回覆:shermanwu 的帖子

Shermanwu, 我報左沙崙堂n班,我去in左,覺得校舍整齊,lobby寬敞,老師有愛心,nice.以上是我interview 既感受。 但其實呢間學校學術如何,我就唔知了,有冇用家可分享下?

引用:Shermanwu,+我報左沙崙堂n班,我去in左,覺

原帖由 Fungbma 於 14-11-14 發表
Shermanwu, 我報左沙崙堂n班,我去in左,覺得校舍整齊,lobby寬敞,老師有愛心,nice.以上是我interview 既 ...
但是校舍是否很細?

回覆 shermanwu 的帖子

女女剛in過天台屋邨停車場上的幼稚園,新裝修,內部好光新,空間寬敞
當然比起九龍塘一幢式學校,無得比
其實,自己去睇睇好d,因為有d學校,親身見過後,會有唔同感覺
唔好太信人講

引用:回覆+shermanwu+的帖子 女女剛in過天台屋

原帖由 大聲爸 於 14-11-15 發表
回覆 shermanwu 的帖子

女女剛in過天台屋邨停車場上的幼稚園,新裝修,內部好光新,空間寬敞
我仔有返開九龍塘多多,是的一幢式,有室內的遊戲區,也有室外的playgroup. 但對比起來,沙崙堂的lobby也不差,只是沒有了室外playgroup.

回覆 Fungbma 的帖子

想問下點解讀開方方,又報沙崙堂?N班收生75人,估唔到收咁多人

回覆:大聲爸 的帖子

沙崙堂收了仔仔n班,都想知學術如何?當日interview 感覺環境幾好,好似12月會有開放日,都是再向老師了解多d課程及學校生活吧 ^^

回覆:Linuslouis 的帖子

我仔现時讀紧沙侖堂n班。校舍算一般,老师都幾好,好有爱心。

回覆:Nicholas0730 的帖子

另12月6号學校開放日,有興趣嘅可以前往去亲自了解!

回覆 Linuslouis 的帖子

都收左阿女讀上午班,起碼有間收先,而家等報埋基督教中心幼稚園就算,
費時煩
另只係見沙崙堂網頁,討論區無乜資料
想了解多d,
加上6/12又唔得閒去visit
‹ 上一主題|下一主題