用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KLT啟思同綠茵浪澄灣PN面試撞期
go

KLT啟思同綠茵浪澄灣PN面試撞期 [複製鏈接]

應該點揀好?有無有小朋友讀過的家長可以比意見?

有朋友話啟思係happy school, 好難銜接小學的課程深度,有人可以分享經驗嗎?自己prefer 啟思,因為平d 及名氣排名都好些。但很想知他們畢業生多數升那些小學?

亦有朋友話綠茵greenfield的英文水準高, 是真嗎

0    0    0    0

回覆:ivybaby115 的帖子

緑茵語境好
但贵

回覆:zoezebra 的帖子

我都覺得綠茵好貴,比維多利亞及st cat 等知名度高的還要貴!唔知係唔係值得。

有冇人可以分享下九龍塘啟思的好與壞?

引用:我都覺得綠茵好貴,比維多利亞及st+cat+等

原帖由 ivybaby115 於 14-10-24 發表
我都覺得綠茵好貴,比維多利亞及st cat 等知名度高的還要貴!唔知係唔係值得。

有冇人可以分享下九龍塘啟 ...
我女上年讀浪澄灣greenfield pn, 今年k1,英文同普通話語境都好好,上年開學無耐已經扮老師講野,然後聽得出佢講英文句子,普通話好快識由一數到十。今年開始教phonics同普通話拼音,佢講故事會問我what do u think,對於我來講都幾surprise,係好貴,我地為左GF語言環境放棄左半龍k1, 唔洗再出去學英普都抵返,而佢地啲老師同姨姨都好有愛心的。功課上年就隔日一本填色,今年差不多每日一樣,但好易做的,都係畫線條油下顏色,我個女好鍾意做功課,每日都叫做功課,睇佢都讀得好開心的

回覆:KLT啟思同綠茵浪澄灣PN面試撞期

多謝分享!1/11interview,之前打過去話用英文或普通話,希望女女有反應啦

‹ 上一主題|下一主題