用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York PN 2小時與3小時問題
go

York PN 2小時與3小時問題 [複製鏈接]

請問有無小朋友上緊2小時PN架?佢地話只係玩的時間少了,上堂內容是一樣,有無家長可分享下?

3    0    0    0

回覆:swarovski2011 的帖子

My answer in another thread, hope it helps

$4960係下午班三個鐘學費,不過出年PN應該加咗唔係喱個價。之前去接放學時見到班房有個schedule,其實兩個鐘唔差太多,少一節臨放學去washroom時間,又唔洗預時間安排學生上校車(上午班PN無校車,要留意!)少啲freeplay時間。我小朋友返下午因要坐校車,都可以嘅,瞓到十點幾起身,放學又瞓個幾鐘,係夜晚會十點幾十一點先瞓,不過我地兩公婆要返工,放工都可以對佢耐d有時又可以出吓街食飯。

回覆:ky201105 的帖子

今年真係加左好多噢3小時$6560,2小時都要$5680,請問可否影到個時間表呀?

同埋你現在茶點幾多錢架?我剛才問$7xx一個月,咪好貴?我有朋友話佢讀緊York k班只是俾$2xxx半年,差咁遠??

引用:今年真係加左好多噢3小時$6560,2小時都要$

原帖由 swarovski2011 於 14-10-21 發表
今年真係加左好多噢3小時$6560,2小時都要$5680,請問可否影到個時間表呀?

...
都係12個月?好似你地開始交11個月,我地交12個月?
我小朋友升咗k1已在Cumberland 51校舍,要York 10校舍先有PN班先影到相。

回覆:swarovski2011 的帖子

我睇返record,PN下學期,$1975茶點。

咁來緊是交11個月,不是12個月,不過計返都每個月貴$1000

咁就合理d,但佢答我$7xx/m唔知係佢講錯定貴左了

但有點失望playgroup只用英語,不用英普... 不報playgroup如PN機會真會大大降低嗎?

回覆:York PN 2小時與3小時問題

我小朋友果年無join playgroup,唔知有無幫助。問心,我覺得total所有嘢一定唔係平,但讀得好又合我做家長心意,所以負擔到都繼續。

今日聽校長講完嘢,除咗2/3hrs PN班之外,如唔收,就put落K1, 但K1又分international & Montessori?!即係有好多種班別喎,邊d最好?好疑惑……'

回覆 Clairemama 的帖子

The headmistress said she won't explain the difference between Montessori and Intl now... But without knowing how can parents decide whether to place the children into York or not...

引用:今日聽校長講完嘢,除咗2/3hrs+PN班之外,

原帖由 Clairemama 於 14-10-21 發表
今日聽校長講完嘢,除咗2/3hrs PN班之外,如唔收,就put落K1, 但K1又分international & Montessori?!即係有 ...
係一個主流班一個國際班嘅分別。會俾你選擇,但唔一定分到你想要個班。主流係無net 做班主任,國際有,課程係完全一樣無分別的。價錢國際會貴啲!

唔知2日同3日又係點。。咁樓主你打算要2個鐘定3個鐘呀?

回覆:Vickyblah 的帖子

我都迷茫呀!講到無咩分別,但2個鐘又好似好rush咁

回覆:Vickyblah 的帖子

校長講PN 係一個NET + 一個中文老師架喎!你講主流和國際班,是講緊k班嗎?

除了學費外,雜費2千幾,茶点費又700幾?定係茶点費已包括在雜費之內?

回覆:yayasiko 的帖子

我今天問多次先,我都覺得好混亂

引用:校長講PN+係一個NET+++一個中文老師架喎!

原帖由 swarovski2011 於 14-10-21 發表
校長講PN 係一個NET + 一個中文老師架喎!你講主流和國際班,是講緊k班嗎?

...
係。pn無分的。我講緊k1。

‹ 上一主題|下一主題