用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田 think 收生
go

藍田 think 收生 [複製鏈接]

有冇家長知藍田 think 收生要求高唔高??
我打算報PN班呀~
INTERVIEW深嗎??做D咩架??

請分享下吖~~~ THANKS THANKS~~
   1    0    0    0

回覆 miemie6 的帖子

Sharing....
記得要早D去排隊交表格, 好似頭100名取錄生機會大D .(我先生當晚排通宵)
我囡上年10月interview N 班, 收左佢pm offer ,

Interview 唔太難,
分組同個人interview 2 parts..
約5-6個小朋友一組, 一齊玩下玩具... 有個老師睇住比分.
個人interview : 其實叫小朋友拎D玩具比老師...老師會有指令比小朋友... (算簡單)

雖然最後我囡無揀依間, 因為有另一間心儀offer 收左佢....
但Think 係一間好好既學校, interview時見倒老師好有愛心..

以上資料, 希望幫倒你.....

回覆 LeeTszKi 的帖子

thanks ar!!我仲諗住網上download 添~~

其實邊間學校都係睇彩數家姐, EVEN你教晒佢所有野, 到時佢唔LIKE個地方, 唔LIKE個老師咪又係一樣都唔會做兼發脾四.

我係無玩排通頂交FORM, 只係第二日訓醒先去交, 心態係佢收咪照交囉, 佢又唔會唔收你,, 不過佢WEBSITE之前寫話某數百名額先IN, 但FINAL都唔係, 全部人都有得IN, 最後首輪INTERVIEW因仔入左院無IN到, 到左二個月前話有後備位問我IN唔IN, 我話IN.....但我個仔表現差到無人有, 掉玩具, 搶玩具兼拍枱發爛走人, 做齊晒, 第二日就收到電話收左...哈哈......

我仲見過有媽媽IN都唔洗IN, 就收左潻.......

唔洗咁擔心啦, 要唔收, 你幾好表現都會唔收, 都係靠運氣啦.

引用:其實邊間學校都係睇彩數家姐,+EVEN你教晒佢

原帖由 Sachr.baby 於 14-08-06 發表
其實邊間學校都係睇彩數家姐, EVEN你教晒佢所有野, 到時佢唔LIKE個地方, 唔LIKE個老師咪又係一樣都唔會做兼 ...
因為佢學費貴,所以最後都有位放出黎,不過我個人真係好唔buy佢要限數目交form...

回覆 apple_love 的帖子

係...WEBSITE寫呢個POINT簡直扮高竇, 所以我都無理佢, 佢FORM實收你, 佢話晒賺多你幾廿文........

引用:回覆+apple_love+的帖子 係...WEBSITE寫呢

原帖由 Sachr.baby 於 14-08-06 發表
回覆 apple_love 的帖子

係...WEBSITE寫呢個POINT簡直扮高竇, 所以我都無理佢, 佢FORM實收你, 佢話晒賺多 ...
難為有d真係好想入個d家長,擔心唔係頭400無得in走去排通頂,咁做法簡直係折磨家長,唸得出d咁嘅方法間學校好極有限,不過呢個係我個人觀感姐。by the way,你有冇take offer?

回覆:apple_love 的帖子

誁真佢個做法係幫自己做勢,係要有人排下佢上下頭條先安心,不過一個願打一個願捱,even通頂又如何,唔代表人地收你。

我個係九月細仔,好多form都唔比交一係無得in,得佢肯收,

回覆:Sachr.baby 的帖子

上年約上午九點半排隊交表,攞三百一十幾籌,可以第一輪面試,收左pm offer 八月八日開學,面試都吾算難,老師問佢叫咩名,佢答吾知,到面試完左就同番老師講我叫咩名

回覆:藍田 think 收生

今年有幾日交form ,應該冇上年的情況了

website寫明又係頭400名係正選interview, 之後係waiting......

老公話開門先去交,唔同佢癲!!
話排通頂即收就排~~

引用:老公話開門先去交,唔同佢癲!!+話排通頂即

原帖由 miemie6 於 14-08-07 發表
老公話開門先去交,唔同佢癲!!
話排通頂即收就排~~
我上年收form前一晩十點幾番屋企已見有人排隊

我上年十一點幾去交表, 佢話我係WAITING, 我個編號係六百幾, 結果都有SENT 信叫INTERVIEW! 但咁啱INTERVIEW 果日又不在港, 所以無去! 但前幾個月又打黎話 PM 有位, 唔駛IN 即收! 但我refused 左!

睇嚟都緊張唔得咁多~~~ haha... ...

megwong1 發表於 14-8-7 17:02
我上年十一點幾去交表, 佢話我係WAITING, 我個編號係六百幾, 結果都有SENT 信叫INTERVIEW! 但咁啱INTERVIEW ...
megwong1 - 我同你一樣喎, 我朝早慢嘆埋個早餐, 都係十一點幾先去交form, 排到七百幾號, final個日又係無in, 不過你係大仔佢唔洗你in即收, 我個個就細仔佢點都要見下先, 雖則表現差到無得頂, 但都照收.

回覆 Sachr.baby 的帖子

咁我地差不多時間交表LOR, NUMBER 差不多 ( 可能擦身而過 )! 但我最終無要個OFFER!

HAHA~~ 我個係大女row~~~

回覆:藍田 think 收生

即是好多人報,但最後都唔讀。咁我依時交表算了,排通頂,咪玩啦

‹ 上一主題|下一主題