用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳比華利幼兒園
go

將軍澳比華利幼兒園 [複製鏈接]

我女女係細龍女11月b..前日18個月大去左佢幼稚園報15年k..順便問埋今年n仲冇冇位。點知佢話有,仲即刻叫我女去in..之後in完即刻收左。話十月開學。。我已比留位費。。因怕今年競爭大…有位在手,怕唔夠大b爭。。
請問呢間學校好唔好??? 我女十月時都未夠兩歲就返n.班.會唔會太早??仲要自己坐校車。。大家可以比d意見嗎??

1    0    0    0

回覆:babygini 的帖子

Under HK law,  kid with 2 yrs old is only allowed to go PN class.  Did they reli ask u go PN class in Oct?  Strange !the school makes itself at risk.

引用:Under+HK+law,++kid+with+2+yrs+old+is+onl

原帖由 JeanTUNG 於 14-06-13 發表
Under HK law,  kid with 2 yrs old is only allowed to go PN class.  Did they reli ask u go PN class i ...
佢話學校有個幼兒牌。可以未足兩歲都可以返學。佢學校有歲半班架。我唸佢想收多個月學費掛。所以叫我女十月就返學。我而家都好煩惱。。會唔會太細個返學呢。但有人話小朋友適應能力好强。因為呢間讀n...如無意外原校升k。。龍年競爭力超大…我女又細女…雖然佢進度唔錯。。但同大b比一定有分別。。所以而家交左留位費先。。大家有經驗人士可以給予意見嗎。。我已經失眠左好幾晚!! 謝謝

引用:我女女係細龍女11月b..前日18個月大去左佢

原帖由 babygini 於 14-06-13 發表
我女女係細龍女11月b..前日18個月大去左佢幼稚園報15年k..順便問埋今年n仲冇冇位。點知佢話有,仲即刻叫我 ...
請問收到下午班offer 嗎?可以分享下面試考乜吖?

引用:Quote:原帖由+babygini+於+14-06-13+發表我

原帖由 Evachau 於 14-06-13 發表
請問收到下午班offer 嗎?可以分享下面試考乜吖?
你個又係龍年細女? 幾時會去in n 班?
入到去遊戲區…有個主任會睇阿女玩滑梯同有個廚房…我唸想睇佢大小肌發展。我女當時同個兩歲一齊in..我女歲半。。。仲有會叫收玩具同比水柸媽媽。。我女全部都做到。。

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+14-06-13+發表請

你個又係龍年細女? 幾時會去in n 班?
入到去遊戲區…有個主任會睇阿女玩滑梯同有個廚房…我唸想睇佢大小肌 ...
係龍細B十月仔仔吖!明早才in, 所以問定先!thx

引用:我女女係細龍女11月b..前日18個月大去左佢

我女女係細龍女11月b..前日18個月大去左佢幼稚園報15年k..順便問埋今年n仲冇冇位。點知佢話有,仲即刻叫我 ...
請問留位費係咪頭一個月學費吖?

回覆:Evachau 的帖子

請問n班學費多少?

引用:請問n班學費多少? +

原帖由 pforphoenix 於 14-06-13 發表
請問n班學費多少?
未知吖!等緊教育局批會加價

回覆:將軍澳比華利幼兒園

下午Offer 嗎?

引用:Quote:原帖由+pforphoenix+於+14-06-13+發

原帖由 Evachau 於 14-06-13 發表
未知吖!等緊教育局批會加價
係咪即收左下午班?幾時返學?

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+14-06-13+發表未

係咪即收左下午班?幾時返學?
係呀!九月一日開始

引用:Quote:原帖由+babygini+於+14-06-13+發表係

原帖由 Evachau 於 14-06-14 發表
係呀!九月一日開始
你係咪會讀??使唔使坐校車? 我最擔心都係呢個問題。。因為到時bb都未夠兩歲。。

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+14-06-14+發表係

原帖由 babygini 於 14-06-14 發表
你係咪會讀??使唔使坐校車? 我最擔心都係呢個問題。。因為到時bb都未夠兩歲。。

...
係吖,但無校車吖!要老公接送!

引用:Quote:原帖由+JeanTUNG+於+14-06-13+發表Un

佢話學校有個幼兒牌。可以未足兩歲都可以返學。佢學校有歲半班架。我唸佢想收多個月學費掛。所以叫我女十月 ...
如無其他offer, 可以俾小朋友一試無妨!因為仔仔呢班最多只有12個學生,開學第一週只需每日上一小時堂,第二週就返兩小時,第三週才返三小時!加上學校有半歲班,而一半老師有七年以上經驗(從教育局網頁得知),應該好有經驗照顧細B! 因為其他學校初開學嘅適應期,都需要家長陪小朋友入課室上堂,但呢間就話唔需要!學校好唔好,就要上過堂才知適唔適合自己嘅小朋友!呢間面試輕鬆又可直升K1, 可揀主流班(有學卷),每日有外藉老師上英文堂,一星期有三堂普通話,我覺得N班已足夠了!下個月19日有家長會,不如自己同老公去聽下才決定吧!

引用:Quote:原帖由+babygini+於+14-06-13+發表佢

原帖由 Evachau 於 14-06-15 發表
如無其他offer, 可以俾小朋友一試無妨!因為仔仔呢班最多只有12個學生,開學第一週只需每日上一小時堂,第 ...
我今年都無其他。只有呢個offer..我都會比女女一試。。佢每日都有一堂英文堂。。同一星期三堂普通話确實係幾吸引。。如直升到k仲有學券都幾抵讀。。唯獨是要一個2歲bb搭校車。。我有點擔憂。。你住附近,老公可以湊返學放學??

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+14-06-15+發表如

原帖由 babygini 於 14-06-15 發表
我今年都無其他。只有呢個offer..我都會比女女一試。。佢每日都有一堂英文堂。。同一星期三堂普通話确實係 ...
屋企附近有兩架巴士經,只需15分鐘。所以我放棄了另一間am offer, 揀了呢間近少少的,但下午班無校巴,所以除了第一個月我自己接送,之後就要嫲嫲/老公幫手了!

引用:Quote:原帖由+babygini+於+14-06-15+發表我

原帖由 Evachau 於 14-06-15 發表
屋企附近有兩架巴士經,只需15分鐘。所以我放棄了另一間am offer, 揀了呢間近少少的,但下午班無校巴,所以 ...
咁大家可以做同學仔啦到時。。希望阿女可以適應啦。。

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+14-06-15+發表屋

原帖由 babygini 於 14-06-15 發表
咁大家可以做同學仔啦到時。。希望阿女可以適應啦。。
係吖!19號家長會希望識多啲同學仔,開個whatsapp group啦!

我囡係呢間讀1.5班的, 一班得8個學生, 學費係貴但我囡由初初喊到依家都好鐘意番學.
其實咁細個, 我並無期望佢要學D咩, 到依家為止我叫佢學識自己用杯飲水, 仲識唱好多歌.
比張相佢佢可以話我聽老師同學叫咩名, 佢每一日都有ENGLISH OR MANDARIN LESSON, 因為我見叫佢會用普通話講自己個名.

我個囡由21個月開始番到依家27個月, 但佢即將會去第二間讀N1, 我都有D唔捨得.
校車方面都無乜問題, 我囡都係由21個月開始自己坐校車, 係車程長少少番屋企時會瞓著左!

老師都好好人的, 唔使擔心, 只係學校係傳統學校, 唔會話可以上網睇相咁, 老師都係好間唔時先會打比你一次.

佢應該係直升K的, 其實學劵KG黎講算係咁架拉~

kkwok183  聽完你咁講, 放心左好多, 我囡都係將會由今年8月開學PG歲半班, 到時已經21個月了, 你囡讀了半年已經有甘好進展, very good!!! 係呢! 想請問有關戒片方面?  發表於 14-6-26 17:18
‹ 上一主題|下一主題