用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Manhabit 文娜雅拔 和 Zenith 九龍塘英藝 (PN) ...
go

Manhabit 文娜雅拔 和 Zenith 九龍塘英藝 (PN) [複製鏈接]

My daughter got morning class offer from Manhabit 文娜雅拔 and Zenith 九龍塘英藝 (PN class).  
請問這兩間學校應該如何選擇?

謝謝Z
   1    0    0    0

引用:My+daughter+got+morning+class+offer+from

引用:My+daughter+got+morning+class+offer+from

fanhl0416: 今日收到。

有其他沙田的不考慮了。

有無家長可以幫忙介绍下這兩間的分别?

引用:fanhl0416:+今日收到。有其他沙田的不考慮

fanhl0416 發表於 14-3-27 15:34
只有這兩個選擇?
如果小學想去 CKY, 就文娜雅拔

我也收了am

但從沒有evidence見到同CKY有關

好多嘢都係家長自己估

我擔心入唔到CKY考其他會唔會有問題
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

引用:Quote:fanhl0416+發表於+14-3-27+15:34+只

有evidence...校監李詠儀是劉筱玲(CKY校長)的女兒。聽聞CKY校長也經常去Manhabit 和家長交流

13/14, K3係未開班今年都唔會知入小一情况? 要等到14/15先有K3 right?

引用:有evidence...校監李詠儀是劉筱玲(CKY校長)

fanhl0416 發表於 14-3-27 16:11
佢係 cky 校長的女兒開,如果要 build up track record, 肯定會協助學生容易入到 cky, 讓坊間有傳言,同時 ...

我當然知道係佢女開,唔係點會報

問題係CKY係PLK開唔係校長開

收o甘多Manhabit學生, 校董會唔過問嗎, 我最怕為避嫌收得少咪好大獲

"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

Zenith 其實好唔好?? PN其實如Manhabit宗旨咁教多啲 manner and habit 不太過谷都係一件好事。心大的细不知點算好

alshadowb 發表於 14-3-27 17:06
Zenith 其實好唔好?? PN其實如Manhabit宗旨咁教多啲 manner and habit 不太過谷都係一件好事。心大的细不知 ...

我沒報Zenith, 因一開始已不like

引用:Quote:fanhl0416+發表於+14-3-27+16:11+佢

fanhl0416 發表於 14-3-27 17:31
上次去 in , 問了一些老師,而家佢地第一二屆唔係好多學生,所以入10-20個比率已經好高

...

請問今年收多少人?

引用:Zenith+其實好唔好??+PN其實如Manhabit宗旨

原帖由 alshadowb 於 14-03-27 發表
Zenith 其實好唔好?? PN其實如Manhabit宗旨咁教多啲 manner and habit 不太過谷都係一件好事。心大的细不知 ...
如果佢真係做到train到小朋友有good habit and manner對考P1一定有好大幫助,因為學術有得谷,面試又有雞精班,但良好的品行係要從小由家校開始,缺一不可
個人唔鍾意Zenith, 比較多新香港人,純粹個人睇法

個人最唔like Zenith 套校服

alshadowb 發表於 14-3-27 14:50
My daughter got morning class offer from Manhabit 文娜雅拔 and Zenith 九龍塘英藝 (PN class).  
請問 ...
請問是信件通知Manhabit offer 嗎?

brrbaby2007  yes  發表於 14-3-27 18:52

回覆:venisian 的帖子

係呀

引用:個人最唔like+Zenith+套校服

‹ 上一主題|下一主題