用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

test [複製鏈接]

test
   2    0    0    0

引用:寰宇家庭廸士尼美語世界的幼兒教材有用嗎?

原帖由 LilyJohn. 於 14-02-25 發表
寰宇家庭廸士尼美語世界的幼兒教材有用嗎?這個課程四萬多元
我覺得有用。我和老公份工好忙,我貪佢有系統,唔駛自己煩,所以買左。不過如果唔用教材得唔得,我覺得也可,但要自己花時間去找或做。仲有,也真的要有恆心用。另外仲有其他野配合,例如教材以外,我也會買其他書同小朋友一齐睇。所以套教材有冇用真的視乎你有冇心機和恆心。

我買咗五萬幾果set,我覺得好有用,我係ftm 每日我會花5,6個小時同囡囡用。效果好好。當我播play along CD時佢聽到busy buzzing bee 隻歌就會拎隻蜜蜂同花俾我播sing along CD時聽到mickey and his friends song就會自己拎本人物書仔同咭黎玩。而家囡囡21m 已經好鐘意睇書但一定要你係有時間陪佢用先好買,同埋我地而家係唔開電視睇。就算我係ftm 我都覺得要用好多時間。我仲幫囡囡報埋迪士尼既playgroup,不過4月先開始上。

有用,但如果你是working mama, suggest 你唔好買full set, 因冇大多時間同你follow up. 再者,當小朋友入了PN或K1開始,如果你有額外課外活動比小朋友,你便會發覺佢係完全冇時間睇。不過,套英文program 對我小朋友係有用,因為佢Playgroup 既老師都話佢英文發音好OK!

引用:Quote:原帖由+LilyJohn.+於+14-02-25+發表

原帖由 yuki0120 於 14-02-28 發表
我買咗五萬幾果set,我覺得好有用,我係ftm 每日我會花5,6個小時同囡囡用。效果好好。當我播play along CD ...
唔開電視睇意思係無開過美語世界既dvd佢睇?請問點解呢?唔係要follow佢既用法先好咩?
我都係full time mum,都想買美語世界,請問5萬幾果set係咪已夠?佢唔同價錢既set有咩分別?如買4萬幾果set或買二手full set有咩意見?
唔好意思,太多問題,thx

引用:Quote:原帖由+yuki0120+於+14-02-28+發表我

原帖由 patrick7749 於 14-03-03 發表
唔開電視睇意思係無開過美語世界既dvd佢睇?請問點解呢?唔係要follow佢既用法先好咩?
我都係full time mu ...
我意思係每日只係睇兩次dvd,play along,sing along 各1次已經足夠。其餘電視節目唔睇。4萭幾已經夠用,只係無咗Q&A card 同相中的fun &adventures

引用:個人認為呢套太多DVD唔係太好~我表姐個女都

原帖由 royusare 於 14-03-04 發表
個人認為呢套太多DVD唔係太好~我表姐個女都係用呢套~
佢跟返指引睇DVD,話真係學到英文~
但睇得太多電視攪 ...
但佢既指引係睇好小DVD 嫁喎,多數都係睇書,聽CD同埋碌咭

引用:個人認為呢套太多DVD唔係太好~我表姐個女都

引用:Quote:原帖由+yuki0120+於+14-02-28+發表我

引用:Quote:原帖由+royusare+於+14-03-04+發表個

原帖由 紫心蕃薯 於 14-03-05 發表
照計佢一套入面咁多野玩,應該有排玩先係架啵~除非淨係玩死其中1~2樣野啦 d 我自己平時同仔仔就 ...
我同你一樣我跟足指引用,所以樣樣都會玩,我bb專注力仲要係好好;好多人根本就係諗住買套野返黎俾bb睇就可以學到英文,所以咪會話冇用囉…世界上冇免費既午餐,其實套教材係幫助自己點去教bb英文,就算自己識都唔知點教先買教材,買完唔付出時間又點會有效果??坦白講買得呢D教材既家長大部分都識英文,但係唔知點教所以先買,如果剩係俾bb睇DVD我都識播英文卡通啦,洗乜用咁貴買呢套野

引用:Quote:紫心蕃薯+發表於+14-3-5+05:22+照計

回覆:寰宇家庭廸士尼美語世界的幼兒教材有用嗎?

我BB 由未出生在肚子巳開始用CD 聽歌,用至現在快5歲,小朋友大了小了時間用,但偶爾用下也仍然很喜歡。用家角度:跟住佢方法教是有用的(至少在我的小孩來說有效果),但效果是同家長付出成正比,自己有時間亦可以不買DWE 細心尋找選擇其他合適的教材,但我最欠缺的是時間,令願花錢買合適自己的工具,將緊餘的時間陪伴孩子輕鬆學習及玩耍。

DVD 我以前跟建議 最多 每天一次30-60mins ,較努力聽歌、睇書,無睇直播電視或其他DVD

(利申:5年用家,自覺自己未有更多時間盡用教材,但我也非常努力的,亦能達到部份成效,如果⋯⋯我是家庭主婦就好了)
不是打手👋,不喜勿插

回覆:寰宇家庭廸士尼美語世界的幼兒教材有用嗎?

大家可吾可以share你地點用呀?

回覆:pekklecc 的帖子

引用:大家可吾可以share你地點用呀?+

家長付出成正比 <--- totally agree

我想問如果唔俾bb睇電視,用唔用到呢套嘢,因為我bb 個幼稚園貼咗張poster出黎,話唔好俾3歲以下bb睇電視。

引用:我覺得有用,由懷孕7個月開始聽既。至出世

原帖由 immaculateheart 於 14-05-17 發表
我覺得有用,由懷孕7個月開始聽既。至出世之後都不斷播wake up song bedtime song同sing along cd.到10個月 ...
大家可吾可以share下点用同心得呀?

‹ 上一主題|下一主題