用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 自行入聖母
go

自行入聖母 [複製鏈接]

此校有直屬小學,小女是1C/2A生,自行第二入的機會高吾高。

0    0    0    0

簡介會話自行收生會以外校生優先,有位多餘才給予小學部學生。
Joyful Life

回覆 Joyful-Life 的帖子

咁奇..唔係比左自己學生先?

引用:簡介會話自行收生會以外校生優先,有位多餘

原帖由 Joyful-Life 於 14-01-16 發表
簡介會話自行收生會以外校生優先,有位多餘才給予小學部學生。
咁可以理解為本校生成績麻麻

其實有點担心第二放呢間保守了一點,又怕第三次呈分試失手。真係十五十六!

阿女,你可吾可以加小小力,吾好做边缘人呀

回覆:milkylok 的帖子

想問多聲大家寧願做2A學校叻果批,定係做1C低個批?好驚同阿好揀錯

回覆:自行入聖母

1c同2a差唔遠架,只係見過1a包尾轉去2c考全級頭3
反而諗下中文教定英文教個差異先大,適應唔到就好大鑊

回覆:dubbies 的帖子

吓,点解差咁遠B1A轉去B2C?

阿女讀英小,信信讀英中無問題。

引用:想問多聲大家寧願做2A學校叻果批,定係做1C

原帖由 milkylok 於 14-01-16 發表
想問多聲大家寧願做2A學校叻果批,定係做1C低個批?好驚同阿好揀錯

...
其實我校1C和2A, 分分鐘,平均分只差1-2分,足夠全级差2x名

opclk  You are right...  發表於 14-1-16 23:30

冇問題就好 有英文底入英文班真係差好遠 見過1a勁校跟唔上 叫佢留班 家長唔想 結果轉校 輾轉去到中中 我純粹想表達個差異

wimmie 發表於 14-1-16 15:03
回覆 Joyful-Life 的帖子

咁奇..唔係比左自己學生先?
自己的band 1生大約80個左右,唔喜歡上自己中學,咁學校又已經有40幾個直屬位在乙部,這40個已經可以盡收佢地的餘下的band 2學生。所以學校盡可能都唔會於自行時再收直屬小學的學生。
:verycold: :verycold: :verycold:

milkylok 發表於 14-1-16 13:53
此校有直屬小學,小女是1C/2A生,自行第二入的機會高吾高。
1C/2A生於自行是絕對搏得過。
:verycold: :verycold: :verycold:

我女都係1c,但自行只選b1英中!

乙部會選聖母!

‹ 上一主題|下一主題