用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 今日第二次聽講座
go

York 今日第二次聽講座 [複製鏈接]

上年阿仔in PN fail, York 俾咗2014 K1 offer  阿仔,但今日個講座話未100% 收,仲要等出年3月的信才confirm.
奌解呀?仲以為阿仔有學校收,今年冇報其他K1, 奌算??

2    0    0    0

回復 jjnetnet 的帖子

下!我明天才去聽講座.

如你講的是真的,咁York就實在太過份,明明上年實牙實齒話比下年K1 offer,重出晒收費單要比留位費(但佢叫書費),今年咁遲先話反口.如果真係咁我一定去信投訴.因為實在覺得佢地輸打嬴要,今年多人申請佢學位,in晒後就攪個咁既會出來趕走我地.我呀b去到某d面試可以答晒所有問題,我覺得真係唔值比York歧視我們呢類細b.

但都要明天去聽清楚了解下佢地係咪真係咁既意思!

回覆:jjnetnet 的帖子

唔係,佢今日係講如果想由主流轉國際要寫信申請,3月先confirm轉唔轉到,其他一定有offer。

回覆:fungjo 的帖子

即點都一定有offer?

樓主你搞錯左啦~校長係話有D人想轉上午校果D可以寫信俾學校,
但唔保証你一定轉到呀...

回覆:York 今日第二次聽講座

樓主,咁重要嘅野,你未清楚就快d打去問明白,時間無多啦!

我今晚去聽,等我去了解一吓先

好,謝謝。因係我老公去聽,真係俾佢激死。
希望其他媽媽可幫忙。

樓主,咁重要嘅野,你未清楚就快d打去問明白!不要只希望其他媽媽幫忙要自己問! 你老公無舉手問? 十級重要wor.

甘都得?
甘又叫人俾留位費!?
學校贏晒啦
老實講,上年去面試對York印象好好
不過結果有PN offer都無讀
就是唔鍾意學校花樣特別多,同校長的方格非常一致
我覺得將此心機放在辦正當教育上會好d lor
純粹我個人感受
不喜勿入

minirat 發表於 13-11-7 09:58
甘都得?
甘又叫人俾留位費!?
學校贏晒啦

唔係呀, 根本無d咁既事, 唔好意思,樓主的理解力係咪有d問題, 我都有去昨日的workshop, 但覺得係佢完全理解錯晒, 同上有位媽咪都解釋左, 如果想轉班就可能要到3月先知轉唔轉到, 但唔保証轉到, 並唔係要到3月先知有無offer。同埋學費是交12期, 但無話過要一次過交, 係每月交的。來緊就會再send信比家長交$660的留位費, 之前交的$996是買書費來的。佢可以再打去問清楚。

回復 minirat 的帖子

人地咪講左 "如果想由主流轉國際要寫信申請,3月先confirm轉唔轉到,其他一定有offer"
係樓主老公聽錯咋

minirat  OK!  發表於 13-11-7 10:41

我岩先打左去學校問左:
(1) OFFER 係俾左咖啦~3月先CONFIRM既係申請轉班、上/下校
(2) 留位費係$660, 我問埋收一年學費作留位?! 職員講明係『無咁既事』
昨天我有去WORKSHOP, 我相信有去既人聽既野都係一樣, 點解大家聽出黎既野係完全唔係一樣既事?!  

kwokbobo 發表於 13-11-7 10:14
唔係呀, 根本無d咁既事, 唔好意思,樓主的理解力係咪有d問題, 我都有去昨日的workshop, 但覺得係佢完全理解 ...

原來系甘!So sorry!

kwokbobo  唔洗sorry, 我都是講我所知道的:D  發表於 13-11-7 22:41

引用:上年阿仔in+PN+fail,+York+俾咗2014+K1+off

原帖由 jjnetnet 於 13-11-06 發表
上年阿仔in PN fail, York 俾咗2014 K1 offer  阿仔,但今日個講座話未100% 收,仲要等出年3月的信才confir ...
轉班先3月confirm, 校長講得好清楚呀,咁都聽錯?!

引用:Quote:原帖由+jjnetnet+於+13-11-06+發表上

原帖由 belgiumchoco 於 13-11-07 發表
轉班先3月confirm, 校長講得好清楚呀,咁都聽錯?!
搞清楚就得啦,我老公去聽都可能會聽錯

引用:Quote:原帖由+belgiumchoco+於+13-11-07+發

原帖由 ^GGmami^ 於 13-11-07 發表
搞清楚就得啦,我老公去聽都可能會聽錯
這就是阿爸同阿媽既分別

米就係比我老公激死。問咗佢幾次,都話係。
唔該曬各位媽媽的解釋。

老公今日去咗聽,佢話好多大陸人,佔咗1/3人

今日去聽完,個校長係噤講佢個仔同個孫點叻點語言好,重要交12個月學費,最後決定唔要offer:;pppp:

‹ 上一主題|下一主題