用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 憶習法
go

憶習法 [複製鏈接]

請問有無學過憶習法,價錢貴嗎?
   0    0    0    0

我同囡囡一起學, 上左4堂 $7800.00.

我自己覺得小朋友唔識用, 因我囡囡二年級, 佢根本唔識用憶習法,

係我學完再教佢, 成績都一樣, 冇進步都冇退步.

有冇效, 我唔可以話佢冇用, 因囡囡真係記快左, 但我唔知係囡囡大左,記性好

左, 定用左方憶習法而記快左. 同埋唔可以所有野都用憶習法, 係真正記唔到

才用, 如果記抽象就唔可以用, 因憶習法係用圖畫記同連鎖法.

你唔好俾佢地聽佢地講, 話讀完就記得好, 因果時, 我見囡囡記到佢地

俾10樣物品, 我以為真係好有用, 所以就報讀, 讀完先覺得, 其實好難用.

佢地又話會俾你再上報習班, 可以帶埋學校問題問老師, 但我上過, 老師都

冇教點記, 得個講字

引用:我同囡囡一起學,+上左4堂+$7800.00.我自己

原帖由 catmilkw 於 13-10-24 發表

我自己覺得小朋友唔識用, 因我囡囡二年級, 佢根本唔識用憶習法,
完全同意

I TRIED ALREDAY, NO GOOD

Its gimmic afterall.

感謝你們的意見,睇黎暫時都唔會學啦..

catmilkw 發表於 13-10-24 17:26

我都上過, 好難用在學習方面。
‹ 上一主題|下一主題