用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 DGS 小學有無WAITING LIST?
go

DGS 小學有無WAITING LIST? [複製鏈接]

DGS 小學有無WAITING LIST?

請問DGS會唔會有WAITING LIST? 我個囡囡係12月已經收到封REJECT信, 好想知道仲有無SECOND CHANCE??

Re: DGS 小學有無WAITING LIST?

如果on waiting list, 應該還有機會. 以我所知, 小囡那一班(幼稚園)便有一個同學仔放棄了DGJS.

其實囡囡收到封REJECT信是話9月份無位, 唔係WAITING LIST, 好想知有無其它家長收到WAITING LIST信???

kammoon,

以前係有,因為有個朋友個囡係DGS後補,搞珠聖瑪利收咗,然後DGS通知收佢,佢就放棄聖瑪利,走咗去DGS啦.但現在有冇改就唔知啦.

What is DGS ?  What is DGJS ?

DGJS是DIOCESAN GIRLS' JUNIOR SCHOOL(拔萃女小學), 而DGS只係DGJS的簡寫!!

DGS唔係簡寫,是DIOCESAN GIRLS' SCHOOL,即中學部既稱呼。
小學叫DGJS。
做人至緊要開開心心 :-D
‹ 上一主題|下一主題