用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田think am, TKO學之園am及翠茵am,你哋會點選擇? ...
go

藍田think am, TKO學之園am及翠茵am,你哋會點選擇? [複製鏈接]

家住調景嶺。很開心有呢幾個offer,但想問問姊妹你哋嘅睇法?你點會點排呢幾個offer?

1    0    0    0

引用:家住調景嶺。很開心有呢幾個offer,但想問

原帖由 angelhk 於 13-04-07 發表
家住調景嶺。很開心有呢幾個offer,但想問問姊妹你哋嘅睇法?你點會點排呢幾個offer?

...
當年女女有翠茵同學之園offer,think rejected, 最後揀左學之園。翠茵同學之園學費差唔多,不過論名氣,離開將軍澳區仲有好多人識學之園。讀左兩年幾,冇後悔揀左學之園。學校有自訂教材:習作、故事書、字咭、音樂CD, 學費貴得黎真係好似用喺小朋友身上。細校每級4班,老師關照到每位小朋友,每年運動會搞聯校,非常熱鬧。學校透明度高:有課程簡介會、與校長茶聚,K2仲有面試班簡介會同埋小一面試分享會,每年仲有開放日,總之你會好清楚小朋友喺學校會學乜野。黎緊K2下學期有啟迪班,為小一面試多加培訓學生。不過呢幾年LP LH老師流失率頗高,另外最大壞處係地點,其餘都可以話有讚冇彈!

回覆:藍田think am, TKO學之園am及翠茵am,你哋會點選擇?

學之園

引用:Quote:原帖由+angelhk+於+13-04-07+發表家

原帖由 HauMiranda 於 13-04-07 發表
當年女女有翠茵同學之園offer,think rejected, 最後揀左學之園。翠茵同學之園學費差唔多,不過論名氣,離 ...
Thanks, Haumiranda mama. Do u know why the teacher turnover is high in LP LH?

回覆:藍田think am, TKO學之園am及翠茵am,你哋會點選擇?

純粹個人意見,LH近年越來越受追捧,一定有其原因,好多post 甚至將佢同SC 及KM 比,可想而知。我朋友仔女在青衣分校由pn讀起,都勁讚課程好夠深but 谷,相信接小學多數無問題。三間之中,我會揀學之園。think 都ok but 吾係直升k 的。

回復 Bcdfamily 的帖子

thanks for your advice!
actually, both my husband and myself are 1516 now.

回覆:angelhk 的帖子

麻煩如果唔要 think am 通知我一聲好嗎,十萬感激,因為我排緊轉 am class! thank you so much!

回復 tuelovefei 的帖子

I'll give up Think offer la...Good luck!
‹ 上一主題|下一主題