用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Fannyee Playgroup...唉!
go

Fannyee Playgroup...唉! [複製鏈接]

有冇小朋友讀緊Fannyee Playgroup? 我親戚個仔讀左半年,收費唔平$300/堂,又話可以幫你攞幼稚園表格,點知佢嗰幾間幼稚園唔係waiting就係rejected,問Fannyee點搞,佢就咁話寫求位信,根本冇心幫,冇專業意見提供...

15    0    0    0

tigerbaby0505 發表於 13-1-10 16:11
有冇小朋友讀緊Fannyee Playgroup? 我親戚個仔讀左半年,收費唔平$300/堂,又話可以幫你攞幼稚園表格,點知 ...
想先問返呢個 Playgroup 係未 100%必入個幾間幼稚園?

引用:有冇小朋友讀緊Fannyee+Playgroup?+我親戚

原帖由 tigerbaby0505 於 13-01-10 發表
有冇小朋友讀緊Fannyee Playgroup? 我親戚個仔讀左半年,收費唔平$300/堂,又話可以幫你攞幼稚園表格,點知 ...
先前好強調話幫到手架喎

正常都諗到.......100%冇可能

Chirley  agree  發表於 13-1-11 11:05

其實有無D 面試班真係可以幫到手既呢...

引用:Quote:原帖由+tigerbaby0505+於+13-01-10+

原帖由 hebe2010 於 13-01-10 發表
先前好強調話幫到手架喎
佢話明慧(太子)係100%入到,但最後小朋友都係waiting。聽聞個Playgroup老師又話之前教根德園,但佢表現認真麻麻,目無表情加無愛心,一D都唔似名幼教師。搞到我親戚而家好頭痕無學校收阿囝。

snoopymom  我印象中的kv 的老師就係目無表情的  發表於 13-2-11 21:39
garfield2201  九龍塘定荔枝角既老師?  發表於 13-1-10 23:00

引用:Quote:原帖由+hebe2010+於+13-01-10+發表先

原帖由 tigerbaby0505 於 13-01-10 發表
佢話明慧(太子)係100%入到,但最後小朋友都係waiting。聽聞個Playgroup老師又話之前教根德園,但佢表現認 ...
唉!一年難過一年。以前明慧太子真是幾乎實收的,甚至不需fannyee幫手。但原來現在已惡化到如斯田地,可能連fannyee都始料不及。唉!

回覆:Fannyee Playgroup...唉!

之前聽個同事講佢個仔有上呢個playgroup, 入面D人同佢講,Fannyee有大部分名幼嘅network, 可以幫到小朋友,不過,我自己就唔信law.

就算真係幫到手 咁多學生 幫得幾多個 不如自己train好過

回覆:tigerbaby0505 的帖子

聽過他一堂講座,吹得太多,試堂也沒帶小朋友去 一個老師有無heart 相信家長是感受到的。

esther2010  agree  發表於 13-1-11 13:47

回覆:breadbb 的帖子

我個女冇讀Fannyee個Playgroup, 太子明慧都有am offer. 所以真係唔好信人講可以幫到手囉!

你朋友小朋友是細B?

回覆:TeriAnla 的帖子

仲係2月大B呀!激死!

我囝囝都係clubhouse上cheap cheap PG.  有AM offer.

引用:我囝囝都係clubhouse上cheap+cheap+PG.++有

原帖由 TeriAnla 於 13-01-10 發表
我囝囝都係clubhouse上cheap cheap PG.  有AM offer.
叻叻呀!你幾月B?

引用:聽過他一堂講座,吹得太多,試堂也沒帶小朋

原帖由 charmykittyy 於 13-01-10 發表
聽過他一堂講座,吹得太多,試堂也沒帶小朋友去 一個老師有無heart 相信家長是感受到的。

...
我冇聽過Fannyee講座,但聽親戚講佢自吹自雷講到自己network有幾強,聽完之後我親戚仲好信佢,一次過俾左3個月學費$3600,讀左半年,點知都...衰左!

唔吹話自己有 network, 邊有人去佢個 playgroup 呀?

我仔現在已9歲, 那時我仔仲係2-3歲時, 已聽過 Fanny EE workshop, 朋友的 feedback 都係話: "幫唔到手"!

囝囝2月尾B. 用普通話In.

Chirley  下?? K定係PN呀??? 用普通話IN?  發表於 13-1-11 11:19

我個女讀左差不多一年fannyee, 但佢又真係除咗一間Think外,全部考嘅都有offer,都五至六間,我個女嗰班有考明慧嘅全部都入到。其實佢係幫手攞form同教父母interview技巧多於教小朋友,我個人認為其實都𣎴錯,不如大家所講咁差。不過,父母其實不應太倚賴pg,面試亦有太多可能發生的狀況,沒有百分百的。讀維多利亞pg都唔一定入到pn,沒有guarantee這回事,教你寫求位信亦不是錯的方法吧?有些bk mama話去年真的試過而且work! 如果對學校不信任,那就快轉別的pg,抱怨也沒意思,三月還有數個interview,一起加油吧!

Chirley  agree  發表於 13-1-11 11:20
Cool-G    發表於 13-1-10 20:49
‹ 上一主題|下一主題