用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 統一派位交表疑問 ?
go

統一派位交表疑問 ? [複製鏈接]

統一派位交表疑問 ?

當填完那份表 交給教統局的職員時, 我看他手上有一份電腦名單, 名單最後那行有家長簽名和身份証號碼. 但是 那個教統局職員沒有叫我拿身份証給他看, 又沒有叫我簽名, 我看他只在我的小朋友的名旁邊 (第一行) tick了一 tick. 但是我又見到其他的小朋友有兩個 tick. 有沒有媽咪有同樣經驗 ?我驚他沒有處理我那份表啊 ?!!!

.

Re: 統一派位交表疑問 ?

我沒有同樣經驗 , 我有簽名, 不過佢一定冇可能唔處理你份表, 萬一到時你冇學位, 嘈起上來, 佢

我也是同你一樣.  由頭到尾也沒有人要求對查ID card, 只是要求對查那封信 (選校通知書).  昨天約下午3點交表, 不算太多人, 也沒有填錯.  真係想快D到6月4日這大日子.

我星期六約十時左右, 當我交表時, 全場只得我一個交, 當時

我亦有同樣問題,我星期六下晝三點幾到,人唔係好多,教統局的職員只係睇吓封信,無check身份証,到交表的時候,佢地又check得好詳細,因我甲部只塡了一間學校,d職員問了我兩次知唔到自已只選了一間!但現場所見,有好多人到現場先諗揀邊間,所以d座位比佢地佔用哂!

距離6月4日重有成5個月,好漫長的日子啊! :-|

我交表時係自動俾身分證佢對o架,不過未俾佢時,佢係好仔細咁將我份表上面的家長資料同小朋友資料對左一次,跟住因為我以為係"必需"對身分證所以拎定出o黎,咁我俾佢佢大約意思都係對唔對都得咁囉,,,
因為其實我連教統局封信都無o架,我只係帶左張黃單,但事前我打過去問兩次了,佢話最緊要係張黃單,因為有號碼!!!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

我有問佢洗唔洗對身分證,佢答我話唔洗,跟住就響佢個 list 揾我囝個名,然後刻對我份 form,成個過程唔洗五分鐘。
‹ 上一主題|下一主題