用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 細B無offer,難道不讀pn?
go

細B無offer,難道不讀pn? [複製鏈接]

有人知仲有邊間還可以報名再試下?
九龍,沙田區

2    0    0    0

回覆:mobimobi 的帖子

有幾細? 如果十月。即使是最最最壞情況。明年會有一些幼稚園會開加班pm 的。可以到7 8 9 月打去問下。我剛剛的八月才打去問也是這樣。即見差不多即有result。再再在有pn 返lu

mobimobi 發表於 12-12-2 23:03
九龍,沙田區
你住沙田嗎?廣源你ok嗎?呂郭碧鳳收了很多細b,你可以try =D
MOS綠茵同威寶都可試,加油!

回覆:rubyservenlan 的帖子

11月尾b,你意思係下年7,8月打去問?

回覆:ferferfer 的帖子

搬來無耐,但我見佢地已經截左報名及出曬offer la

是呀到時打去問。好多時有位或會加班。例如嘉x麗。如果mos不介意遠。好像樓上說的威宝。剛八月就是同一日見兩間兩間都即有offer

其實11月尾等多年做大b 也是王道

不過不想佢成日對住工人,二來出年interview 有返pn小朋友明顯醒目,而家競爭大到甘,不入pn只怕更難入k.做大B又同龍爭

Thanks~^^你甘講我有又D希望!

九龍塘除了聽人說的york和又一村好像還在收生。還有劍鳴1 月12 號pn 才deadline, 雖然超多人爭也一試無妨

Goodway  不過劍鳴暫時只接受31/8或之前出生o既 baby~  發表於 12-12-3 01:22

引用:九龍塘除了聽人說的york和又一村好像還在收

原帖由 rubyservenlan 於 12-12-03 發表
九龍塘除了聽人說的york和又一村好像還在收生。還有劍鳴1 月12 號pn 才deadline, 雖然超多人爭也一試無妨:m ...
原來只收到2011 8 月31日b

引用:有人知仲有邊間還可以報名再試下? 九龍,

原帖由 mobimobi 於 12-12-02 發表
九龍,沙田區
火炭joyful  ,快去

引用:Quote:原帖由+mobimobi+於+12-12-02+發表有

原帖由 hebe2010 於 12-12-03 發表
火炭joyful  ,快去
但12月1截止交表而且學費$4800好貴

馬鞍山威寶,沙田英藝都係較易入,雖然呢兩間出左一部份offer,但佢地無特別application deadline, 你可以打去問下,另外,碧濤浸信會6月先in,你可以打去問下仲收唔收application..

引用:Quote:原帖由+hebe2010+於+12-12-03+發表火

原帖由 棉花sugar 於 12-12-03 發表
如果冇學校收,你散報playgroup一定唔止呢條數

引用:Quote:原帖由+hebe2010+於+12-12-03+發表火

原帖由 棉花sugar 於 12-12-03 發表
係,截左Lu~

引用:馬鞍山威寶,沙田英藝都係較易入,雖然呢兩

原帖由 jjess 於 12-12-03 發表
馬鞍山威寶,沙田英藝都係較易入,雖然呢兩間出左一部份offer,但佢地無特別application deadline, 你可以 ...
Thanks~~~~~~

我大女係09年12月細b, 當年覺得佢得7-8個月大就去in n班好似太早, 所以無報~ 最後無讀n班, 1歲多就報咗幾間 k1, 2歲3個月就開始1個星期返2日英文playgroup~ 今年9月開學返k1, 老師話佢好適應, 唔似12月細女~ 所以如果細b 又唔想佢遲一年入學, 唔讀n班其實都ok~ 不過當然要睇小朋友自己個發展啦~
‹ 上一主題|下一主題