用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教中心幼稚園comments
go

基督教中心幼稚園comments [複製鏈接]

基督教中心幼稚園comment 如何?
   4    0    0    0

I want to know also, 好似無咩人提呢間學校, 黎緊17/NOV要interview

ivysandymum 發表於 12-11-1 11:27
基督教中心幼稚園comment 如何?
舊年IN過,
感覺到呢一間係好好既幼稚園,
老師同EE都非常有愛心,
但之前見EK既媽媽講課程比較淺,
有校車接送的,
聽到話有人K3畢業考到MARYKNOLL,
你可以參考下~

回覆:cat8141210 的帖子

我呀仔上年讀呢間N1,都唔錯,課程我唔覺得淺,反而佢好似日日有英文堂,一星期一至兩堂普通話,朋友個女讀迦南都冇普通話堂!今年K1仲日日有小小功課train up小朋友Tim!

It is an excellent kindergarten. My son is studying K1 there, the teachers are very nice and patient. The curriculum is well designed. Daily small exercises. The extra-curriculum activities offered are fantastic. My son is eager going to attend the phonics classes on Saturdays.

回復 Ronanmama 的帖子

聽完你講真係有點後悔舊年放棄左果位!

我仔仔讀緊k1,D老師好有愛心,我個仔係學校試過嘔同仆親,老師都會打電話通知我,我個人覺得係好學校

我大仔果間病左兩日無返學都無老師打電話問下, 莫講只係跌親, 佢地有d咩課外活動架? 是否每日有Net教英文及每星期有普通話學?

到目前K1教左咩? 阿仔依家果間每日有一樣劃線功課, 好似教左"耳,口,大,小,男,女", 但唔鍾意佢地播DVD教phonics.

回覆:基督教中心幼稚園comments

是否窩打老道果間?好多年歷史啦!我老公bb都係讀依間

方方同呢間邊間好d?

回覆:基督教中心幼稚園comments

可否分享下面試內容?因為這間學校的確是自己所心儀的,拜託拜託

回復 MicFred 的帖子

你仔仔讀基督???佢地有NET老師及國語老師(好似係北京人),仔仔由開學到依家日日都有功課,有油顏色,貼下貼紙,做下點、線功課,英文係有NET教PHONICS,現階段我個人覺得OK.

回復 samuelchlo 的帖子

上年面試係我老公同仔仔去

回覆:cat8141210 的帖子

呢間學校係幾好,不過maryknoll係派位,唔駛考,叩門位都應該冇

回復 fungwun 的帖子

唔係, 上年德X及基督兩間決擇, 心想德X有小學backup, 所以放棄基督.

去佢網站有得睇過往小朋友過往去到咩小學,我發覺都幾好,我都17號去in 喔,依家都有幼稚園收咗,當去見識下睇下環境理唔理想,始終去到既感覺同人地講有分別,見到啲老師、ee、家長都會令你感覺下想唔想讀,得唔得又另一回事啦!!
‹ 上一主題|下一主題