用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 英文堂及國語堂
go

英文堂及國語堂 [複製鏈接]

想請問一星期有幾多英文堂及國語堂架?
   4    0    0    0

我今日扛去問..佢哋話係活動教學..每個科目1小時 (但我唔記得問有冇普通話) 另外每星期有一堂25mins坐定定學英文的, 佢話遲d in完有個簡介會..到時會解釋得明白d.

唔該晒            

我問左人, 佢地一星期好似得一堂英文同一堂國語.  其實哩間幼稚園有咩好呢?  點解咁多人想入?

polliebb 發表於 12-9-24 10:51
我問左人, 佢地一星期好似得一堂英文同一堂國語.  其實哩間幼稚園有咩好呢?  點解咁多人想入? ...

岩岩星期六開左家長會, 呢個問題可以答到你.
英語: A. 組織活動:每週兩節, 每節20分鐘, 小組進行.
         B. FREEPLAY: 每週一節, 每節20分鐘, 於歡樂大堂以小組進行活動.
         C. 增潤活動: 每週1次, 英文老師入班以個人或小組進行活動.

國語: 每週一節, 每節20分鐘, 小組進行.

其實唔同幼稚園都有佢地既長處, 只係你想自己比小朋友以那個教學方式去學習.
我個女坐唔定, 唔適合傳統教學, 所以給他揀選了活動教學模式.
因這間幼稚園老師都係資優, 會以教學為本, 對小朋友好, 同埋比小朋友學習更加多的自理行為.

请问学校会教phonics吗?

回覆:英文堂及國語堂

好似創幼幼低班即K2先開始有普通話班上!

回覆:Garfield_cats 的帖子

回覆:alvinso 的帖子

請問phonics用哪一個系列?用letterland嗎?

回覆 carolyan882 的帖子

咁即係話每星期有4堂英文啦~都幾好啦~  少名幼dd,但平多多,真係好!
‹ 上一主題|下一主題