用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問現在學琴,大約幾錢一堂?
go

請問現在學琴,大約幾錢一堂? [複製鏈接]

以30分鐘一堂為例
   1    0    0    0

初級上門大約$500左右....琴行大約$450

視乎什麼老師,幾十蚊一堂到幾百蚊一堂也有。

回復 3# miss321 的帖子

有平有貴,平可以$80 一堂30mins, 貴可以去到$800 一堂30mins.

一般專修音樂degree/master  的老師就收$250一堂30mins(價錢只供參考,學費高低涉及好多因素,大家自己考慮啦。)

我見過初學$880一堂(30min),嚇到呆左,可能自己見識少

原帖由 hoiman97 於 11-12-9 16:04 發表
我見過初學$880一堂(30min),嚇到呆左,可能自己見識少

去到呢d價位的老師,個價應該不是只限初級了
而且不是我們去選擇跟唔跟,多數是老師選擇教唔教你

原帖由 marcuscyrus 於 11-12-9 16:38 發表

去到呢d價位的老師,個價應該不是只限初級了
而且不是我們去選擇跟唔跟,多數是老師選擇教唔教你

呢類名師, 係佢揀學生而唔係學生揀佢, 仲會有好多要求.我記得親子王之前訪問西崎崇子, 好似都唔止呢個價錢, 仲一定要揀佢覺得有資質既學生先教; 學生要上佢度學, 叫佢上門教既家長俾多多學費佢都唔會教; 學生日日一定要練習, 要早晚都練習; 家長一定要陪同上課......大家有興趣可以上網搵番果篇野睇下.

原帖由 hoiman97 於 11-12-9 16:04 發表

仲貴過apa收費:toocold:

原帖由 hyatt 於 11-12-9 16:52 發表

仲貴過apa收費

apa 的老師收街外學生就唔係apa價了

原帖由 marcuscyrus 於 11-12-9 16:55 發表

apa 的老師收街外學生就唔係apa價了

可以說, apa 的老師收街外學生就是這些價了. 不過難得佢地有時間教/肯教, 大把學生排隊去學.

I think around HKD120/ 30 mins for beginners。

回復 6# hoiman97 的帖子

高處未算高,不過能夠去到此位的亦不太多,值得與否真的要自己衡量!同一位亦會有所差別!

APA  的 PIANO 跟 STRING 、 那一位.....

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345
‹ 上一主題|下一主題