用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 坑口ENOPI無端端取消課堂, 只派功課不補堂 ...
go

坑口ENOPI無端端取消課堂, 只派功課不補堂 [複製鏈接]

好嬲, ENOPI突然話下星期日學校參加比賽, 所以要取消課堂, 但唔係順延, 係取消同無得補堂. 只係派3本習作簿回家自己做當上左堂.
我真金白銀比錢小朋友上堂, 點可以如此安排? 如要習作簿我可不自己到書局買, 要百幾二百元一堂黎買你三本習作?

我同學校反映, 付責人話全香港ENOPI都係一樣, 不設補堂不順延, 我真係唔服氣, 作為家長或消費者, 我無say? 我會去消費者委員會告佢.
但去之前, 我想問下各位媽媽的意見, ENOPI這樣做, 對嗎?
   0    0    0    0

我個仔返新寶城地下0個間﹐又未試過0甘wor。。。

原帖由 happy-kid 於 11-11-21 11:25 發表
好嬲, ENOPI突然話下星期日學校參加比賽, 所以要取消課堂, 但唔係順延, 係取消同無得補堂. 只係派3本習作簿回家自己做當上左堂.
我真金白銀比錢小朋友上堂, 點可以如此安排? 如要習作簿我可不自己到書局買, 要百幾 ...

如果佢一早出通告話某幾日係學校假期咁真係無計,但以妳咁突然嘅情況停課我嗰間未試過
原帖由 happy-kid 於 11-11-21 11:25 發表
我真金白銀比錢小朋友上堂, 點可以如此安排? 如要習作簿我可不自己到書局買, 要百幾 ...

自己返唔到就話冇得補堂啫
家下係佢地上唔到堂,理應補堂喎
其他家長冇嘈咩?

回覆 5# ^曾小姐^ 的文章

負責人話無家長有意見喎.  但人地無意見, 唔代表我唔可以有意見加嗎?:;pppp:

回復 3# ohmygosh 的帖子

To: ohmygosh

我咪就係讀緊坑口新寶城呢間囉.  只可以話係你好彩唔係番星期日, 撞唔到個比賽.  我對呢間野的印象差哂, 有佢講無人講, 正一謀人寺.

回復 1# happy-kid 的帖子

咁要睇返報名時既條例有無寫明咩情況下先可要求作出補堂喎!如果無寫清楚,就一定要力爭啦!

...

順便問句﹐您小朋友返左呢間幾耐?

原帖由 happy-kid 於 11-11-23 13:57 發表
To: ohmygosh

我咪就係讀緊坑口新寶城呢間囉.  只可以話係你好彩唔係番星期日, 撞唔到個比賽.  我對呢間野的印象差哂, 有佢講無人講, 正一謀人寺.

我覺得除非校曆上寫明當天係學校假期﹐否則中心突然話邊日放假就邊日放假﹐不補堂﹐0甘仲得了?﹗

原帖由 missoktak 於 11-11-23 16:12 發表
咁要睇返報名時既條例有無寫明咩情況下先可要求作出補堂喎!如果無寫清楚,就一定要力爭啦!

回覆 9# ohmygosh 的文章

ohmlygosh: 番左2、3年啦.

回復 10# ohmygosh 的帖子

Exactly! 呢個就係我堅持的原則.  校曆係無既, 突發既!  點可以扣我堂呢?
‹ 上一主題|下一主題