用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖保羅堂幼稚園~係咪升讀聖保羅男女附屬小學機會會大d呢 ...
go

聖保羅堂幼稚園~係咪升讀聖保羅男女附屬小學機會會大d呢? [複製鏈接]

有無mama知道聖保羅堂幼稚園有無任何聯繫小學??
聖保羅男 女中學附屬小學係咪同聖保羅堂幼稚園有關連??
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

應該無咩關係, 想入SPCC應該讀寶山
原帖由 蕃薯大王 於 11-8-17 11:29 AM 發表
有無mama知道聖保羅堂幼稚園有無任何聯繫小學??
聖保羅男 女中學附屬小學係咪同聖保羅堂幼稚園有關連??

原帖由 Charlotte_mom 於 11-8-17 16:45 發表
應該無咩關係, 想入SPCC應該讀寶山

點解呢??可唔可以講多少少關于寶山??thanks a lot.

原帖由 蕃薯大王 於 11-8-18 10:58 發表

點解呢??可唔可以講多少少關于寶山??thanks a lot.

聽聞寶山會有6成學生入到SPCC, 其餘個D都好大機會會入到名校DGS/DBS.... 因為佢地父母都係非富則貴人士或者高官子孫等等.....仲有聽聞寶山個校長同SPCC個校長好熟!

Don't be misleaded by the name, it both have 聖保羅 but it does not have much linkage.

寶山係真正嘅blue blood學校

講關係應該聖公會幼稚園有多d,根據校方的資料聖公會幼稚園原名係聖保羅男女小學附屬幼稚園!不過已經改左名n年!
‹ 上一主題|下一主題