用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣邊間幼稚園師資比較好&全面d??
go

青衣邊間幼稚園師資比較好&全面d?? [複製鏈接]

bb讀N1前會搬去青衣住, 但唔熟果一區, 請問青衣邊間幼稚園師資比較好&全面d?? thxxxx
   0    0    0    0

你青衣邊處? 我in過曹金霖, 地方很大. 有很多活動地方. 兼且口啤唔錯.
我個女下年入k1.

學之園>>>good

學之園最出名,其次卓思也不錯,和宏福中英文幼稚園,接下來康傑,啟思也可以。我住這一區的

咁我想問青衣荊冕堂好唔好架?

想問青衣的香港女青年會長青幼兒園好嗎?

原帖由 tylerams 於 10-11-11 22:34 發表

漏了這間,這幾年聽說不錯的,可以考慮

我覺得唔好, 阿囝讀左1年N1即刻轉校.

原帖由 heyhei 於 10-11-11 23:56 發表
想問青衣的香港女青年會長青幼兒園好嗎?
url=http://www.TickerFactory.com/]

學之園出名, 去年收左細女今年waiting pn, 後來我地5月搬左無通知學校 (因為我地決定俾佢讀另一間, interview感覺好commercial, d net 好求其, 個女net對住班小朋友講故事問問題全程無笑過&無表情, 個男net我聽到佢同一個家長講佢鍾意留o係香港, 而呢間學校又請左佢, 都ok 呀... 好似無咩heart教...), 不過最近依然收到佢地d學校安排既email, 所以估佢最後收左小女

反而tivoli宏福我個人好鍾意, 之前住青衣大女由playgroup讀到pn, 老師幾好, 衛主任超caring, 我個女極怕羞但係佢俾好多耐心同鼓勵, 校舍或者唔係太靚, 亦有人唔鍾意佢d英文老師唔係白人, 不過我覺得佢地d英文發音無問題 (本人係非常注重發音既), 所以我會recommend呢間

可以講吓呢間有乜唔好嗎? 謝!

原帖由 tammyhw 於 10-11-12 01:43 發表
我覺得唔好, 阿囝讀左1年N1即刻轉校.

請問康傑又如何?

原帖由 nataliepsc 於 10-11-12 01:53 發表
學之園出名, 去年收左細女今年waiting pn, 後來我地5月搬左無通知學校 (因為我地決定俾佢讀另一間, interview感覺好commercial, d net 好求其, 個女net對住班小朋友講故事問問題全程無笑過&無表情, 個男net我聽到佢 ...

學之園 is the best

I like this kindergarten quite a lot other than LH.

原帖由 tylerams 於 10-11-11 22:34 發表

青衣荊冕堂好野來架, 有net, 活動教學, 老師好有愛心.....etc  如果當年st cat 唔收我一定比阿仔讀佢, 青衣區來講, 佢係我首選!!!  如果話LH水準超高, 我會話荊冕堂水準係XO

我想請問青衣荊冕堂程度深或淺架?咁青衣啟思又好唔好呢?

青衣荊冕堂好出名ga, 我無記錯朋友話荃灣荊冕堂既教職員大部份都過左去...
學之園同宏福都好好...可惜小女一間都考唔到~~

學之園都未出result,你點知你囡囡考唔到呢?係難考到,但唔好咁快話佢唔得,俾d信心自己個囡,佢係大b定細b呀?

我囡囡而家讀緊TIVOLI INTERNATIONAL PN CLASS, 佢好鍾意返學, 見佢讀得好開心, 發覺佢英文D 發音都標準左, 老師又好有心機....... 推介....

My son is studing in Good Health in PN now, teachers are very nice, with net but no voucher for K1, that's the only reason ppl will transfer to other kindergarten, K1 all AM, K2 and K3 u can choose whole day, the rest I can say it's good. Not commercial at all.  We can visit the school every Thur to see our child work out. depends u like 活动教学 or not
原帖由 y3y 於 10-11-21 15:53 發表
請問康傑又如何?

我又想問問保良局田家炳ok 嗎?
‹ 上一主題|下一主題