用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 各位知道1年級生早讀時間表嗎?
go

各位知道1年級生早讀時間表嗎? [複製鏈接]

星期一學校手冊有寫要早讀課返早15分鐘上學,星期二手冊沒有寫要早讀,結果我仔仔遲到! 各位媽咪知道1年級生早讀時間表嗎?另上興趣班需否着校服?
   0    0    0    0

原帖由 frankie54524 於 10-10-8 22:07 發表
星期一學校手冊有寫要早讀課返早15分鐘上學,星期二手冊沒有寫要早讀,結果我仔仔遲到! 各位媽咪知道1年級生早讀時間表嗎?另上興趣班需否着校服?

星期二都早讀, 手冊更係早一日提你啦!

時 段由 2010 年 10 月 5 日(星期二)起至 2011 年 6 月 7 日(星期二)止
日 期逢星期二(閱讀中文圖書)及星期四(閱讀英文圖書)
時 間7:45 a.m. – 8:13 a.m.
地 點課室
內 容閱讀中、英文圖書、雜誌、報章等讀物

通告學校load 哂上網. 你 入 http://cskps.edu.hk/
再click入 學校通告

http://58.177.86.203/websysvii/schweb/circulars/2010-2011/CM020.pdf

Winsi Thank you! 另通告無提星期一早讀,是否都是在這時段返早?

原帖由 wensi 於 10-10-8 23:50 發表

星期二都早讀, 手冊更係早一日提你啦!

時 段由 2010 年 10 月 5 日(星期二)起至 2011 年 6 月 7 日(星期二)止
日 期逢星期二(閱讀中文圖書)及星期四(閱讀英文圖書)
時 間7:45 a.m. – 8:13 a.m.
地 點課室
內 容閱讀中、英文圖書、 ...

原帖由 frankie54524 於 10-10-9 07:00 發表
Winsi Thank you! 另通告無提星期一早讀,是否都是在這時段返早?

星期一無早讀,  老師多數早一日叫小朋友寫手冊, 提佢地明天要做乜同帶ge 野.

早讀係得二同四

‹ 上一主題|下一主題