用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生幼稚園註冊
go

民生幼稚園註冊 [複製鏈接]

收 到 民 生 幼 稚 園 Offer 的 你 們﹐  會 在 明 天 註 冊 嗎 ﹖ 好 希 望 我 們 的 小 孩 能 在 這 所 校 園 大 ﹐ 校 風 好﹐ 一 條 龍 (實 際 上 去 掉 自 然 流 失 部 份 ﹐ 大 部 份 收 回 原 校 )﹐band one  的 基 督 教 學 校 與 一 班 同 學 仔 由  幼 稚 園 讀 到 中 七 畢 業 。 聽 日 見 ﹗
   1    0    0    0

我都是明天註冊,但見佢封信英文寫回郵信封背後要寫上名和聯絡電話,係咪有d問題,佢係咪寫錯,因中文係無甘寫.
另外,唔知明天會否多人交留位費呢?

我見封英文信寫envelop with stamp  好似無話要寫地址

佢中文寫回郵信封 bor!

原帖由 leocatcat 於 09-12-18 15:13 發表
我見封英文信寫envelop with stamp  好似無話要寫地址

Yes ! 明天去註冊啦, 好開心, 希望佢讀得開心及成績好啦 .... 不過提醒大家, 佢地民生幼稚園升上民生小學都幾嚴謹, 佢地會在 K2 開始留意學生表現及開始在 K3 "西" 人, 所以各家長要努力 Keep 住小寶寶學習進度, 努力努力努力 ....            

原帖由 Cheerglory 於 09-12-18 12:15 發表
收 到 民 生 幼 稚 園 Offer 的 你 們﹐  會 在 明 天 註 冊 嗎 ﹖ 好 希 望 我 們 的 小 孩 能 在 這 所 校 園 大 ﹐ 校 風 好﹐ 一 條 龍 (實 際 上 去 掉 自 然 流 失 部 份 ﹐ 大 部 份 收 回 原 校 )﹐band one  的 基 督  ...

今日去完培正面試,好快... 再去民生註冊!!!  等埋1月尾就知個仔讀邊間!

昨天註冊過程很快 ﹐吾駛10分鐘 ﹐六月第二次註冊。  老師非常nice, 校園真的很大 ﹑ 很滿意 ﹐相信其他 offer都不會考慮了 。

星期六註冊,老師都OK,還巳邀請我們未來K1學生去佢地學校年今年年宵活動,好開心,未入學好似巳經認定你是一份子,唔知這是否半條龍學校,你一入黎就係我地長期學生感覺呢.

回覆 1# BBLOVEMAMA 的文章

same same

原帖由 bobechristy 於 09-12-19 13:27 發表
今日去完培正面試,好快... 再去民生註冊!!!  等埋1月尾就知個仔讀邊間!
‹ 上一主題|下一主題