用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 幼稚園面試
go

幼稚園面試 [複製鏈接]

我個仔而家21個月大,今日收到幼稚園通知下個月要面試.

(20個月大時確認為自閉症傾向,而家就係STEP上上午學堂)

面試時要話俾老師知,佢係自閉症嗎?
(間幼稚園係未知佢係自閉症時報O架)
   0    0    0    0

my son just had an interview this morning for PN, i also want to know, should we inform the school about the problem of our kid??

最好講清楚,否則到時要求你退學重得不常失,如果學校唔介意既反而多加照顧你個小朋友.

回覆 2# nokia6300 的文章

tks pollybell,咁我做埋cac個assessement先,到時一次過比埋d report佢地睇啦

我其實今日都好想講的,不過,真係要有d心理準備

但自閉傾向不是自閉症,你也要搞清楚啊.

都唔知收唔收
問起先講

我個仔係 唔係好明顯O個種..

最主要係唔係好望人..行路,食野都一切正常.

我而家都唔知講唔講好,因為佢上完STEP之後好左好多,而家會時不時望住人笑同講多左好多BB話.

講唔講出黎要睇小朋友既進度....再加上各家長既心意 & 學校既取向....其實無一定既答案....家家有本難唸的經....只可以話係經驗...經驗會話俾你知下一次應唔應該講...
Good luck!

‹ 上一主題|下一主題