用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 校服甩色問題
go

校服甩色問題 [複製鏈接]

請問大家在世光買夏季校服, 有冇甩色的情況?

我買了世光夏季PE衫, 紅色邊都有甩色的情況, 白色外套上的紅色校徽甩色情況最嚴重.

咁確實世光的裇衫是白一點和挺一點, 你地冬季校服會唔會仲o係世光買?
   1    0    1    0

回覆 1# bb@wonderland 的文章

完全沒有甩色問題,質地同質素都好好冬季校服我都會幫襯返世光.

我去年和今年都是在世光買,夏季運動服白底紅邊,今季則紅底白邊,記得售貨員曾叮囑不可用漂白水或衣服柔順濟,否則會有你所講情況。

原帖由 bb@wonderland 於 09-10-24 16:17 發表
請問大家在世光買夏季校服, 有冇甩色的情況?

我買了世光夏季PE衫, 紅色邊都有甩色的情況, 白色外套上的紅色校徽甩色情況最嚴重.

咁確實世光的裇衫是白一點和挺一點, 你地冬季校服會唔會仲o係世光買? ...

我幾年前試過, 我從來冇用柔順劑的, 結果嘈完世光嘈學校, 換了一套. 之後便改了去大溢.

記得聽佢哋講, 唔好浸 (由其工人姐姐最鍾意浸完先洗), 一浸就甩色

有呀!件白色外套校徽甩色呀!我都無用漂白水及柔順液。我在買冬季時都有問佢地,不過都係話無可能。套體育服仲有少少縮水添、

原帖由 melodyc111 於 09-10-27 10:02 發表
有呀!件白色外套校徽甩色呀!我都無用漂白水及柔順液。我在買冬季時都有問佢地,不過都係話無可能。套體育服仲有少少縮水添、

我都叫工人姐姐無用漂白水及柔順液, 同唔好浸. 我帶返d衫去世光問, 佢竟然話PE衫條紅邊實有少少甩色, 我個d已經唔算嚴重. 而外套, 佢就話會同廠反應.

死啦, 我本來以為只係"亞洲"啲quality唔好, 仲諗住去"世光"買冬季校服添, 點算呢? 有冇媽咪知道"大溢"會唔會好啲呢?

原帖由 katiema 於 09-10-28 18:00 發表
死啦, 我本來以為只係"亞洲"啲quality唔好, 仲諗住去"世光"買冬季校服添, 點算呢? 有冇媽咪知道"大溢"會唔會好啲呢?

我朋友個仔向大溢買, 就冇甩色既問題. Quality 都ok, 不過大溢件白恤衫就真係唔夠白.

所以我冬季校服分咗兩間買:
校褸同校服 - 都係去返世光
運動衫同外套, 背心 - 就試大溢 (quality OK)

我一向都喺世光買, 完全沒有甩色問題, 當然我無浸, 亦無用 bleach or softener.
‹ 上一主題|下一主題