用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問藍田區有邊間好o既"幼兒園 nursary"推介呀? ...
go

想問藍田區有邊間好o既"幼兒園 nursary"推介呀? [複製鏈接]

想問藍田區有邊間好o既"幼兒園 nursary"推介呀?

囝囝現時歲半, 想 2005年9月比囝囝番半day nursary, 請問有冇好o既幼兒園 nursary (藍田區)推介呀??

Re: 想問藍田區有邊間好o既"幼兒園 nursary"推介呀?

波子媽

好似匯景間啟思幾好架,D小朋友讀得好開心!我雖然唔係住藍田,但我都會幫個女報呢間既nursary!可以考慮架!

Re: 想問藍田區有邊間好o既"幼兒園 nursary"推介呀?

藍田匯景幼兒園是不錯的選擇, 那裡的教學法很新穎, 教師對小朋友又有愛心, 校舍寬敞明亮, 能給予小朋友一個愉快的學習環境. 此外, 每個學期都會有評估和家長日, 讓家長得知小朋友在學校的表現. 藍田匯景幼兒園

醒目開學勳章

不過,聽講D小朋友嘅認字能力較弱,是否真有其事?

醒目開學勳章

我女女又係05年9月讀nursery, 我就打算同佢報朗思, 因聽其它媽咪講, 呢間nursery

醒目開學勳章

朗思既英文程度幾好,啟思程度比較淺, 兩間學校既小朋友都會讀得幾開心,

波子媽,
朗思有個室外playground,有好多車仔及滑梯玩,我囝囝剛返幼兒班4日,好鍾意返學,頭一星期只返一個鐘,一路加上去,到最後一星期才返3個鐘.幼兒班D老師好有耐性,每日都會同你傾談囝囝的進展.
朗思幼兒園
‹ 上一主題|下一主題