用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 青衣主恩小學家長請進!
go

青衣主恩小學家長請進! [複製鏈接]

青衣主恩小學家長請進!

唔知除了 tkkmama、薯仔阿ME及我,還有無其他小朋友的家長是讀青衣主恩的呢?

Re: 青衣主恩小學家長請進!

Mcdull,

你點知我想開呢個"Topic"架, 俾你快一步添,
哈... 哈... 哈....
因為......我發覺我哋開始同上一個"Topic"離題.
《常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭?》 《而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求。》

我想問下你們知唔知, 讀邊間幼稚園較易入青衣主恩??????

HI 大碼BB媽媽:

間間機會均等.

薯仔阿ME,

He He......一來是離哂題,二來我想結識多些家長交流下,日後互相幫助下都好呀嗎!

Mcdull,

我尋日去咗翠怡買校服, 點知間舖頭星期日休息, 等我哋白行一趟添, 你囝囝買咗未呀? 價錢係咪平過主恩提供嗰間"維多利亞", 我諗我個仔要買兩套先夠換.
呀...... 係呢而家邊個幫你湊仔仔架?
《常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭?》 《而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求。》

各位青衣主恩家長們:

大家對此校的升中派位有何看法呢 ?  因本人是青衣主恩 (舊主恩上午校)的畢業生, 但是現家住距離青衣也頗遠.  小兒今年要揀小一.  大家有何意見 , 請指教.

aoj,

Hello! 你就好啦係主恩舊生, 個仔有10分實入到啦, 我個仔好辛苦用後備生身份考入去咋. 我而家都收集緊此校的升中派位資料.  

薯仔阿ME :

我昨天放工(12/7)後才帶了個仔去買校服,佢地開10:00am~7:00pm (Tel: 3421 1282),佢地好似話八月份會開埋星期日,但你最好問問先。
我每樣(校服及運動服)幫個仔買了兩套,但一套是現時

Hello Mcdull,

影學生相好似安排喺9/2, 小朋友影相時先交$10(最好紙幣)比嗰攝影師, 我緊係喺學校影啦, 又平又方便又唔駛著住校服周圍走. 你呢?

哇! 你咗放工去湊仔, 係咪仲要買餸、煮飯呀?? 勿好鬼忙囉. 好彩我個仔星期一至五都喺我阿媽到咋, 唔係實做死我.

薯仔阿ME :

我都會在學校影,因為平同方便,仲有規格一定附合校方標準嗎! 

係呀!好鬼趕0架,但無法啦!回家後我回盡量整些簡單的

薯仔阿ME,

入到主恩的優勢的確是有 (因主恩畢業生).  但我最關心的是升中的問題, 如有更多有關母校的升中派位情況.  請告之.

Many Thanks.
aoj

aoj,

咁你有無check  下佢地個web-site睇睇最近的升中派位結果呢(唔知有無呢)?

Mcdull,

thanks for your SPI coupon, I finally brought one this tuesday for my son.

fm1128,

唔洗客氣!橫掂我都無用,可以幫下人都是好事來的。

Mcdull,

呢排好鬼忙呀! 唔好意思, 幾日都未覆你, 我仲未得閒同個仔買校服呀! 死喇...... 遲D會唔會冇碼架..... 因為我個仔week-end先返青衣咋.
星期一啱啱先忙完個仔嘅畢業禮, 攪咗成日, 擒日個Agents又話 個印印到咗HK, 聽日又要去接佢, 真係有排忙呀.
係呢你個仔讀邊間幼稚園架?? 舉行咗畢業禮未呀??

唔緊要啦! 我都估你太忙無時間上來,才無回應

好驚呀! 你有冇睇今朝報紙呀! 『落降印傭』呀!
死啦...... 我聽晚仲要去agents度接佢添. 點算???
仲有呀, 平日我個仔返咗學(7:30 am - 3:00 pm) 都係得印印一個喺屋企咋, 我第一次請工人架, 好担心呀!

Mcdull 寫道:
印印剛剛到,你真係有排忙lu!
:cry:

薯仔阿ME:

點呀? 接了個工人OK嗎?你仔仔喜唔喜歡佢呀?

Hello Mcdull,

終於喺上個星期日同個仔仔買咗校服啦, 總共買咗$296.00 佢哋(心怡校服)由8月份開始星期日開10:00 am - 5:00 pm, 好彩你俾咗個電話我打去問吓先知道. Many thanks!
我哋仲見到個主恩嘅小朋友係到買緊校服, 原來個小朋友讀1C班
‹ 上一主題|下一主題