用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇人已收到音小第二輪收生結果
go

請問有冇人已收到音小第二輪收生結果 [複製鏈接]

係唔係20日之前會收信呀? 已經等咗成個月, 有啲心急, 因我個friend話第一輪好快已經收到信(約2星期).
   0    0    0    0

未有呀... 唔知可唔可以打電話問下呢? 我都好緊張...

原帖由 sleepwell 於 08-10-13 11:38 發表
係唔係20日之前會收信呀? 已經等咗成個月, 有啲心急, 因我個friend話第一輪好快已經收到信(約2星期).

我打過電話去問, 學校話大約要一個月有通知, 約10月底咁話,我都好緊張

原帖由 vikiepaul 於 08-10-13 11:55 發表
未有呀... 唔知可唔可以打電話問下呢? 我都好緊張...
busy mom

吓月尾? 咁咪仲有排等?

原帖由 AntheaLin 於 08-10-13 14:26 發表
我打過電話去問, 學校話大約要一個月有通知, 約10月底咁話,我都好緊張

唯有20號再打去問過囉..... 好快架咋.. 而家都14號囉.. (自欺欺人.. 哈哈)

今天剛收到取錄信, 要在10月27日或以前註冊, 先付$1000留位費, 再在09年2月7日前交餘額$2960.

大家留意下個信箱啦!

收到信啦.. 小女獲取錄啦... 好開心呀~~~

各位, 返屋企睇信呀記住.. 等你地既好消息!!

vikiepaul
Congratulation! 好想快d放工

原帖由 vikiepaul 於 08-10-15 14:24 發表
收到信啦.. 小女獲取錄啦... 好開心呀~~~

各位, 返屋企睇信呀記住.. 等你地既好消息!!
busy mom

I just received the result letter today , but I don't know if I should accept it or not . As my daughter still has another onr choice of 王錦輝中小學:cry: .
Please tell me which one is better ?

俾埋留位費先, 咁就可以有多幾個月諗清楚先啦..

原帖由 shellyli 於 08-10-15 23:27 發表
I just received the result letter today , but I don't know if I should accept it or not . As my daughter still has another onr choice of 王錦輝中小學:cry: .
Please tell me which one is better ?

你可以俾留位費先, 但我覺得你要認真想下個女是否真的有音樂天份讀一間音樂小學, 如果有就不要浪費她的天份, 若果沒有就讀得不開心.  小朋友讀書最緊要開心, 我好希望你揀到最適合你個女的學校. good luck.

原帖由 shellyli 於 08-10-15 23:27 發表

我都收到取錄信, yeah

聽人講學校2次interview都係收80個, but我啲朋友好似個個都收????

係啦.. 我都發覺係咁喎.. 可能係我地呢度個個都好好釆

原帖由 sleepwell 於 08-10-16 09:56 發表
我都收到取錄信, yeah

聽人講學校2次interview都係收80個, but我啲朋友好似個個都收????

簽名被屏蔽

昨晚回家, 馬上打開信箱, 嘩!真係有信, 好開心呀! 囡囡被取錄了
busy mom

簽名被屏蔽

hi ming2
really glad to know that there is an ICQM parent here, can u give me some comments about this school, e.g. academic, teachers and their admin, because i have heard so many bad comments about this school, so I really don't know whether to choose it or not, thanks for sharing.

原帖由 ming2 於 08-10-16 19:05 發表

你重有邊間心水學校係等緊消息架??

我就一心為心只係揀ICQM,大囡宜家讀緊G1,佢返學返得好開心,功課壓力唔大,佢又好喜歡d老師...所以細囡可以考到一齊返學,我就真係一身都鬆晒啦... ...

I think you need to see the other school's result first. The drop out rate is high.

The school uniform is very nice. Purple color. My friend's son is studying in this school.

原帖由 ioi624 於 08-10-16 18:26 發表
我早兩日收到啦!收左我女,不過都唔知讀唔讀好!!!

你聽到既bad comments 係關於邊方面既呢? 我有朋友的兒子在此校讀, 她的comments都很好啊! 不如你簡單列一些出來, 讓icqm的現任家長clarify一下吧! 因為我們這些未register的媽媽都會很想弄清楚學校的情況。

我的朋友只有一項是稍有微言的,就是兒子上了二年級後, 功課多了一些, 她說是因為有些家長曾投訢以前功課太少(一星期才拿幾樣功課回家做), 所以現在學校似乎已改進了。

原帖由 matmatmama 於 08-10-16 20:37 發表
hi ming2
really glad to know that there is an ICQM parent here, can u give me some comments about this school, e.g. academic, teachers and their admin, because i have heard so many bad comments about  ...
‹ 上一主題|下一主題