用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會主愛小學 如何選擇興趣班?
go

如何選擇興趣班? [複製鏈接]

小兒今年小一,在課外已有以下興趣班

1,鋼琴2級 (星期五9pm)
2,畫畫班   (星期六1:30pm)
3,游泳班已在暑假期間完成自由式基礎班及初班,將進升進階班,正考慮繼續上課或改為主愛上課
4,英文班已在暑假參加joyful英文班21堂(每堂3小時),暑假結束後要等通知有否開班,或改為參加主愛劍橋英文班
5,主愛乒乓球班,小兒十分喜歡,要抽籤(請問可否一星期參加2堂?例如逢二,五.交雙倍學費)
6,主愛珠心算班小兒也要參加的

請問主愛的英文班,游泳班如何?
我應該改為在主愛上課嗎?
各位媽咪請賜教!

ps,游泳班在史x福學緊,地點係葵涌裘x秋中學,好近住處,無需搭車,步行5分鐘到達

0    0    0    0

生氣是拿別人做錯的事來懲罰自己!

Woo really think that's a bit too much..
My elder kid in Primary 5 is learning to play the piano (Grade 5 now) and also preparing for the Grade 5 Music Theory. He will sit for the public exam in February (I hope he can complete that before the school exam results are submitted in the second term) Apart from that, he's joining the Joyful ORT program (to be in Stage 10) and we are planning to switch to CGW class from March. If there is not time clash, we hope to go for a Chinese writing course in March too.

My young boy in Primary 3 is also learning to play the piano (Grade 3), a drawing class at Tsuen Wan and Joyful ORT (Stage 7).

For extra time other than the above, we would spend time working on extra revision exercises and school work. That would do more good to them especially at the academic aspects.

原帖由 YENCHAN 於 08-9-7 16:30 發表
小兒今年小一,在課外已有以下興趣班

1,鋼琴2級 (星期五9pm)
2,畫畫班   (星期六1:30pm)
3,游泳班已在暑假期間完成自由式基礎班及初班,將進升進階班,正考慮繼續上課或改為主愛上課
4,英文班已在暑假參加joyful英文班 ...

哈哈~其實好多人都話我比太多野小朋友學,其實除左英文班係我要仔仔學之外...其他都係佢自己話要學既,好似剛剛既暑假咁,佢除左學琴之外,仲要返英文班,我問佢有咩想暑假學,佢就話要學畫畫,游水,跳舞(jazz),我就同佢報晒,佢仲好認真咁上晒,難得小朋友願意去學去嘗試,最緊要又學得開心,我就咩都比佢學,襯佢依家仲細,多方面培養都幾好,當然首要條件都係學業為重啦,所以我會睇住佢既學業成績去加減佢既興趣班,我同佢講成績差就無得學呢樣無得學個樣既時候,佢都好擔心,因為佢真係好鍾意返興趣班,至於學得好唔好我就唔太care既,只係想早d比佢接觸唔同既事物,樣樣都比佢試下,對佢個人發展都會好唔同,如果學得好既咪當bonus囉!

其實我地細個都有好多野想學...不過家庭環境因素未能如願

原帖由 bnene 於 08-9-9 14:08 發表
Woo really think that's a bit too much..
My elder kid in Primary 5 is learning to play the piano (Grade 5 now) and also preparing for the Grade 5 Music Theory. He will sit for the public exam in Febru ...

生氣是拿別人做錯的事來懲罰自己!

其實peer group的影響都不少啊!有時他們見同學學甚麼,他們就要學甚麼,也弄不清自己的興趣,所以越學越多,沒有時間專注主力的學習。所以要看清楚他們的時間是否可以應付,與他們分析一下才決定add/drop興趣班啊。

原帖由 YENCHAN 於 08-9-9 16:39 發表
哈哈~其實好多人都話我比太多野小朋友學,其實除左英文班係我要仔仔學之外...其他都係佢自己話要學既,好似剛剛既暑假咁,佢除左學琴之外,仲要返英文班,我問佢有咩想暑假學,佢就話要學畫畫,游水,跳舞(jazz),我就同佢報 ...
‹ 上一主題|下一主題