用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 馬鞍山,西沙路往根德園
go

馬鞍山,西沙路往根德園 [複製鏈接]

最近鄺叔叔說因為汽油價大升,這幾個月來都是為了責任問題而繼續維持這條路線,今天佢對我說下學期因為人數不足而要結業,老實說,鄺叔叔的車是2位小朋友一行坐而根德園校車是3,4個小朋友一行.
我在此希望各位馬鞍山,西沙路往根德園的新舊同學,支持鄺叔叔,盡快報名O
   0    0    0    0

原文章由 YinKiuLam 於 08-7-4 20:37 發表
最近鄺叔叔說因為汽油價大升,這幾個月來都是為了責任問題而繼續維持這條路線,今天佢對我說下學期因為人數不足而要結業,老實說,鄺叔叔的車是2位小朋友一行坐而根德園校車是3,4個小朋友一行.
我在此希望各位馬鞍山,西 ...

我覺得校車無seatbelt好唔safety,有可能要姐姐接送.

原文章由 winniellc 於 08-7-5 13:59 發表

我覺得校車無seatbelt好唔safety,有可能要姐姐接送.

一分錢一分貨,校車係平D. 我有計過姐姐接送無セso!又要企

Hi, 有冇介紹呀? 鄺先生沒有答應我, 如果冇選擇, 相信我next week要call學校申請校巴. 其實好唔方便, 因為校車最遠只停帝琴灣, 但我住西沙茶座, 行又太遠, 搭小巴好攪笑, 只是1分鐘路

原文章由 YinKiuLam 於 08-7-4 20:37 發表

原文章由 BBFan 於 08-7-7 15:46 發表
Hi, 有冇介紹呀? 鄺先生沒有答應我, 如果冇選擇, 相信我next week要call學校申請校巴. 其實好唔方便, 因為校車最遠只停帝琴灣, 但我住西沙茶座, 行又太遠, 搭小巴好攪笑, 只是1分鐘路

...

Hallo BB Fan,你係新報名定係坐開鄺先生? 上午或下午? 泥涌佢地校車一定吾停, 因以前我都申請過, hope 鄺先生有多D新客, 大家幫幫手,否則807見

Hi YinKiuLam, 囡囡是下年度k1新生, pm class.
鄺先生話應該唔開. 我想校車可以到帝琴灣, 咁即是只有泥涌到西徑的學生找車, 應該都幾難夠生意
807見啦 不過其實我們都考慮賣樓搬家!!!
原文章由 YinKiuLam 於 08-7-7 22:45 發表

Hallo BB Fan,你係新報名定係坐開鄺先生? 上午或下午? 泥涌佢地校車一定吾停, 因以前我都申請過, hope 鄺先生有多D新客, 大家幫幫手,否則807見

原文章由 BBFan 於 08-7-9 12:08 發表
Hi YinKiuLam, 囡囡是下年度k1新生, pm class.
鄺先生話應該唔開. 我想校車可以到帝琴灣, 咁即是只有泥涌到西徑的學生找車, 應該都幾難夠生意
807見啦 不過其實我們都考慮賣樓搬家!!!
...

Hallo BB Fan,

我個女又係k1新生, pm class,如果鄺先生吾開,佢會介紹其它保母車比我,到時通知你,睇下有無興趣,真係無就要坐校車,不過我會選海栢上落,吾使小朋友係帝琴灣巴士站曰曬雨淋O

What do you mean 根德園校車是3,4個小朋友一行?  Is it only with 2 seats but with 3,4 children sit together?

My Blue Blue Pig born on 2005May05. Nice to meet all of you.javascript: justReturn() :-)
‹ 上一主題|下一主題