用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 07-08年度小學統一派位
go

07-08年度小學統一派位 [複製鏈接]

本人小女今年在65區中選校,教統處話說今年派位很理想,有成82%能派到第一至第三志願。但為何我個囡做了教統處所說餘下的犠牲品,不知怎樣篩選,篩了去一個"武雷公"咁遠的學校,分派到第九志願 ,未曾聽過的學校<東華三院高可寧紀念小學> 這所學校我不是說它不好,以係本人聽都未聽過,因為本人在葵盛居住, 小學及中學都在葵盛中成長, 怎會聽過這所學校, 請問各家長對此學校有任何意見或對此校有任何印象,希望各家長給予一些寶貴意見。
   0    0    0    0

醒目開學勳章

咁妳都完全未聽過, 又唔識呢所學校. 咁仲咩當初妳會選擇呢間"武雷公"咁遠的學校做第九志願   妳試下 check 一check 呢間學校既資料先. 可能係好學校都唔定呢 !
另外, 妳有冇預備資料去頭 3 志願學校叩門 ?

原文章由 曉婷Ada 於 08-6-8 12:17 發表
本人小女今年在65區中選校,教統處話說今年派位很理想,有成82%能派到第一至第三志願。但為何我個囡做了教統處所說餘下的犠牲品,不知怎樣篩選,篩了去一個"武雷公"咁遠的學校,分派到第九志願 ,未曾聽過的學校 這所學 ...

[ 本文章最後由 丁丁* 於 08-6-8 13:13 編輯 ]
hello hello ~~

叩門

原文章由 丁丁* 於 08-6-8 13:11 發表
咁妳都完全未聽過, 又唔識呢所學校. 咁仲咩當初妳會選擇呢間"武雷公"咁遠的學校做第九志願   妳試下 check 一check 呢間學校既資料先. 可能係好學校都唔定呢 !
另外, 妳有冇預備資料去頭 3 志願學校叩門 ? ...

我當然有準備資料10-11號去叩門, 因為我頭三志願都係熱門學校. 為何我哋會派到"武雷公"咁遠, 係因為填form時, 要填晒o個區學校, 我哋咪填晒去, 點知...

07-08年度小學統一派位

Hi,

我住在葵涌(64)有8間學校,派第6志願石籬天主教小學(上午),
wow so lucky ,請問有無mummy知道石籬天主教小學(上午)好唔好

我須派到第一志願主愛, 都幾開心既. 不過個心都係煩無人揍搵到放學,所以睇情況可能轉去石圍角小學方便奶奶揍lu.

07-08年度小學統一派位

我想派到主愛呀, 所以我會叩門

原文章由 opheliahk 於 08-6-9 00:29 發表
我須派到第一志願主愛, 都幾開心既. 不過個心都係煩無人揍搵到放學,所以睇情況可能轉去石圍角小學方便奶奶揍lu.
‹ 上一主題|下一主題