用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 N1 BB面試Failed 可以點做
go

N1 BB面試Failed 可以點做 [複製鏈接]

如題~~~ 我個B唔係好仲意睬人。面試時唔理老師。。 只係老師叫佢整理玩具時有按照指示去做。臨走時又唔肯講BYEBYE.  今日收到信話FAILED。 我跟住可以點做呀。2008 N1系唔係讀唔到呀~~
   0    0    0    0

你IN邊間呀?
我個B都係MUD都唔識,重搶咗老師架車去玩,老師問佢攞返,佢就發爛楂,所以上午班唔收佢,收左下午班.
你快D揾過間IN啦!

[ 本文章最後由 wkwok01 於 07-11-26 23:26 編輯 ]

你唔洗擔心,實在太多幼兒園任你去報名,如果這間failed,咁你便去其他學校啦,我的囝囝都不聽指令,因為仲係bb,所以我都預左佢唔得。

原文章由 tanoshi127 於 07-11-27 11:41 硐表

你唔洗擔心,實在太多幼兒園任你去報名,如果這間failed,咁你便去其他學校啦,我的囝囝都不聽指令,因為仲係bb,所以我都預左佢唔得。

...

N1都咁嚴? 係唔係名校

我個仔又是failed, 佢唔睬人之外重比老師見到佢丟玩具落地, 死啦! 下個月另外一間要interview, 如果呢間都衰埋, 就唔知點算?

唔駛擔心啦. 香港咁多學校, 最多入到既唔係您心儀個間次麻, 我bb都入左一間唔係我地心儀既學校, 不過都係n1, 最多下年in k1 既時候再努力啦~~
如果真係冇一間收. 最多讀playgroup, 到k1先入學都等。
take it easy!!!!
[url=][/url]

慘慘慘!而家已經擔心,幾時到大學。其實我情況都一樣,我個仔      interview都係唔識答,有一次考緊試,仲走左出課室玩,攪到老師同我要捉佢入返去 。 不過如果你要求唔高,一定有學校收。

醒目開學勳章

其實N1的小朋友咁細個, 除左小部份表現特出之外, 個個interview時候都係咁架, 一係唔啋人, 一係就週圍走, 坐唔定, d老師都預左, 我覺得如果間幼稚園多人報名, 多數都收大仔, interview都只係循例見吓個小朋友, 所以唔須咁擔心, 如果真係好想入間幼稚園, 都可以試吓寫封信去, 俾d誠意佢睇, 過一陣, 實會有d人有其他選擇放棄學位, 或者都仲有機會.

原文章由 Big-Mouth 於 07-12-10 17:14 發表
慘慘慘!而家已經擔心,幾時到大學。其實我情況都一樣,我個仔      interview都係唔識答,有一次考緊試,仲走左出課室玩,攪到老師同我要捉佢入返去 。 不過如果你要求唔高,一定有學校收。 ...

話就係趾話, 不過入唔到想入個間, 都有d唔開心

個個BB得十幾個月大,唔聰指令都唔出奇
唔係掛住玩,就唔睬人係正常....
我個囡下年先interview,現在返緊playground
小朋友想做咩就做咩,我地大人係諗唔到佢想點...

原文章由 yummyfood 於 07-12-11 10:50 發表

絕對認同
玩住playgroup先

回覆 #8 lestat 的文章

封信可以點寫,有冇Sample? Can you mail to me ? Thanks

[email protected]

知唔知邊間仲收人, 我住將軍澳調景嶺, thx!

我Ronny都fail 咗

情形同你一樣..down咗幾日..係啟x.....我知Greenfield下午班有位..唯有咁..

我個B 現在玩緊PLAYBROUD 啦。下個月初要去另外一間INTERVIEW.到時先至睇可以點樣啦。出年話唔定可以插班讀。唯有希望可以入到啦。:

啟思都吾收我個仔, 其實佢interview果日都吾係好差, 無四圍走, 無喊, 老師叫佢做既, 佢都做左1/3. 不過都吾收, 吾知係咪收大仔多呢, 我個仔是細仔9月3日出生.

think就收左佢, 不過我又吾係咁鐘意.

唉! 宜家仲等梗另一間interview. 如果都吾得, 就要讀think.

我都覺得d學校係收咗d 大仔先呀!! 我個8月出生. 就算interview果日都係幾好, 老師叫佢做既, 佢都做到. 但係都係後備!!

原文章由 monreve888 於 08-1-3 21:06 發表
啟思都吾收我個仔, 其實佢interview果日都吾係好差, 無四圍走, 無喊, 老師叫佢做既, 佢都做左1/3. 不過都吾收, 吾知係咪收大仔多呢, 我個仔是細仔9月3日出生.

think就收左佢, 不過我又吾係咁鐘意.

唉! 宜家仲等梗 ...

我呀b 都脾啟思reject 咗.....後備都無

我個囝做後備, 但係唔係啟思!!
原文章由 頂級美人 於 08-1-4 11:15 發表
我呀b 都脾啟思reject 咗.....後備都無

I don't really know what kind of students 啟思 wants..they didn't accept my daughter too but i think she did well in interview and she is not small girl..April bb...anyways, think it this way...if they didn't take your child is their lost not yours..hahahahaha take it easy!
‹ 上一主題|下一主題