用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 返唔返n1好? 請大家俾意見!
go

返唔返n1好? 請大家俾意見! [複製鏈接]

想調查問下你地多數人有比小朋友返n1嗎?

我仍想緊俾阿仔返出年下學期的n1還是唔返好?  

你地小朋友返左之後有無唔同?

我都知返左一定好d, 特別俾d較怕羞, 細膽的小朋友返更好.

而我囝囝係呢方面係無問題, 他很喜歡四圍say hi, 在家姐姐也教他不少, 現在one to ten 都識, 所以姐姐都幫到手教他.  只是仍沒有介片.

請俾意見!

[ 本文章最後由 WinkyLee 於 07-11-15 12:21 編輯 ]
   0    0    0    0

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

原文章由 WinkyLee 於 07-11-15 12:18 硐表
想調查問下你地多數人有比小朋友返n1嗎?

我仍想緊俾阿仔返出年下學期的n1還是唔返好?  

你地小朋友返左之後有無唔同?

我都知返左一定好d, 特別俾d較怕羞, 細膽的小朋友返更好.

而我囝囝係呢方面係無問題, 他很喜 ...

其實返N1,除左學你講個D外,仲學埋規律.自理能力的.同適應學校生活,環境,及最緊要的細菌.....
如果一返就讀K1,有D小朋友唔適應,就會成日病,亦都會影響學習.
所以,如果可以的話,不妨考慮下讀N1....
我大囡都係讀N1, 而家升左K1. 分別都不是太大.因我大囡以前係育嬰院度讀,所以唔會咁大分別.

我贊成讀N1,除咗可以學到你話嗰D之外,最重要學到合群,依家社會好多時屋企得一個小朋友,佢哋一定係小霸王,返學後多d小朋友一齐,又多D人陪佢玩,又可以有紀律D,可以早D適應返學生活都幾好呀.....我個女有讀N1架..
‹ 上一主題|下一主題