用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有人話若兄或姊現於kv讀,弟或妹如考st. cat多數唔收? ...
go

有人話若兄或姊現於kv讀,弟或妹如考st. cat多數唔收? [複製鏈接]

我的囝囝現於kv讀,妹昨天考st. cat,我個朋友話妹妹多數唔收,因為學校知道若妹考到也不會讀.大家點睇?

我其實很想妹妹讀st. cat,因為我覺得根德適合男仔,st. cat適合女仔.早知就唔填哥哥讀KV啦.
   0    0    0    0

有冇人知呀?

原文章由 貓咪咪 於 07-11-11 12:06 硐表
我的囝囝現於kv讀,妹昨天考st. cat,我個朋友話妹妹多數唔收,因為學校知道若妹考到也不會讀.大家點睇?

我其實很想妹妹讀st. cat,因為我覺得根德適合男仔,st. cat適合女仔.早知就唔填哥哥讀KV啦. ...

我2個兒子也是kv, 妹妹今年考st cat, 我不相信傳言, 因我肯定在報名表沒有要求填這些資料, 只是問有無兄弟姊妹讀st cat. 反而kv的申請表要列出, 故妳的朋友可能混淆了

3lamma

原文章由 貓咪咪 於 07-11-11 12:06 硐表

我其實很想妹妹讀st. cat,因為我覺得根德適合男仔,st. cat適合女仔.早知就唔填哥哥讀KV啦. ...

唔係喎, 我今年填st cat張form既時候都有要填兄弟姐妹讀咩學校既資料, 我都傻更更寫左我大女係讀kv既, 睇完依個topic我都有擔心st cat會唔收我個仔, 因為o係st cat既角度, 有兄弟姐妹讀kv, 正常學校會諗你首選都會係kv, 所以o係st cat黎講唔收都算係logic既

所以我有d後悔咁坦白

唉!真真後梅填了哥哥是根德仔.

原文章由 梅蘭菊竹 於 07-11-12 23:40 硐表
唉!真真後梅填了哥哥是根德仔.

Really?
My friend's son in now in St. Cat K1 and his sister is in KV K3.
‹ 上一主題|下一主題