用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗保良幼兒園
go

元朗保良幼兒園 [複製鏈接]

我的小女雯雯二年前也是在此院讀,得悉本週開放日並帶同雯雯探望一些舊老師,但發覺佔大部份老師已走了.尤其是bb班的幾位老師已人去溜空.只發覺餘下只得一位舊老師增添兩位新面孔.其餘k班的變化也很大,大部份人手亦已走了!並發現了存在問題,以往只有主任而家又多了位校長.有否需要呢?做事的看上是足夠,但全是新人,而不做事的又多了.資源根本投放得不好.怪不得我和其她家長一樣想對這裹冇信心!如不及時反醒溜走的人更多.古語有云如用才不重才那又成功的管理呢!
   0    0    0    0

開放日

得悉雯雯的家長通知下星期是開放日,行過院裹附近亦知一二正在疇劃,我亦打算與其他朋友參觀一下,希望知道內裹運作,今啱正想走就見到校長返工,原來校長上班可以是彈性上班的10點多才返工.据說经常是可以的,有這樣開輕鬆的工作我亦想做.又可有幾萬元一個月.又冇压力!

對哩間學校有d失望

我想帶囡囡去填表入讀n1,但係學校老師限定要我每日的2:00-2:45才可以去,星期六就10:00,本身我係要返工的,哩d時間,試問又點去呢?我上星期六難得放假,唸住帶囡囡去去保良局填表(佢話填表都要帶埋小朋友去),咁早上10:50打電話去問依家方便到校填表嗎?佢話依家唔得,要11:00,咁我話ok!因為由屋企行到學校都要啦!咁佢又話可唔可以妟d因為學校打緊蠟,咁我問:咁11:00即係得唔得呀?佢就話唔係咁方便!咁我問1:00得唔得!佢又話嗰d係接放學時間,唔方便!我真係好激氣又好失望!

打蠟

有冇攪錯呀!這樣對待我們真係太過份,待開放日投訴佢咯!打蠟就唔使做咯!又11點后又13:00,浪費晒我地D時間,但我認識一位係嬰園嘰李老師就非常有禮對我和其他家長都不錯!你可找佢吧.
以我所知她是較好的一個.

元朗保良局12/29開放日

在開放日當日我和雯雯及幾位家長到了作參觀,周圍都佈置得不錯
見到主任及其他老師像很忙碌,連打招呼的時間幾乎也沒有.有些不開心,再與雯雯走到了其他攤位參觀作試玩得到了些小禮物.尚算開心,再與雯雯及幾位家長到嬰园看看,內裡設置得相當不俗玩具擺放整齊,BB床也整潔,應該是嬰園李老師的管理不錯,如再增加多幾部暖爐更好,好讓其他家長BB得以夠暖.剛好見到嬰園李老師,看上好似身體有些不適可能日常工作过多?本想詢問校長為何嬰園只有李老師好像沒有其他較舊老師幫李老師手呢,因雯雯突然肚子痛故只好留待較后日子問校長.最后與各家長到了放置蛋糕的位置影影相就走了.我的家長朋友說希望李老師早日康復,並会介绍多些朋友BB到嬰園日托,只要李老師仍在.我地会支持您的!

hi,
我仔仔而家都係嬰院, 除左miss. Lee, 仲有miss. Chan & 一個新老師,
miss Chow 調左去n1 La.

請問這學校會派去咩小學多架

原文章由 xofung 於 08-1-3 16:13 發表
在開放日當日我和雯雯及幾位家長到了作參觀,周圍都佈置得不錯
見到主任及其他老師像很忙碌,連打招呼的時間幾乎也沒有.有些不開心,再與雯雯走到了其他攤位參觀作試玩得到了些小禮物.尚算開心,再與雯雯及幾位家長到嬰 ...

派咩小學

我暫時都不清楚呀!不过我都想知我会联系其他家長朋友問吓.

派咩小學

我已問了回覆大致上話就近的小學喎,但冇一個很定答覆.今又好難講嘰.今多間!

元朗保良局

聞說雯雯同學家長朋友說李老師好似要調出嬰院,有冇攪錯呀!到底呢個校長係咪要將最後呢位做得這樣好的老師也要迫走至得先,我第一個必定先反對.夠景院內的負責人做D乜?已經走咗今多人,我重點會放心放雯雯係到,要退學至得!真係要同总局講吓.
‹ 上一主題|下一主題