用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人知道大坑李陞學校
go

有冇人知道大坑李陞學校 [複製鏈接]

有冇人知道大坑李陞學校

我幫個外籍朋友問, 佢個小朋友讀緊聖心上午班, 中文唔得, 要轉校, 學校recommend佢依間, 所以黎問下好定唔好.

Thanks!

Re: 有冇人知道大坑李陞學校

http://www.emb.gov.hk/FileManager/TC/Content_5413/qp03_li_sing_ths_cmi.pdf

Here is the full report in 2006. Check it out and have your own judement.

我老公在這間小學畢業。是一問很普通及校含很小的學校。現在通常是南亞小朋友讀,中國人較少。你的朋友是印巴人嗎?可試一試。
我係尊頭,唔係豬頭!</b>

jademama,

我細個時知道這間學校唔好.

我差不多只見過南亞小朋友讀這間.
我經常坐巴士都遇到這些小朋友的,依個人觀點,我有小朋友不會讓他讀這間.啲小朋友在巴士上,都不理其他乘客的,吃喝玩樂,叫嚷等等.
我好似聽聞在李陞附近有一間嘉道理? ?學校,同樣是南亞裔小朋友讀多些,但就口碑比較好些.
如有說錯,請見諒!
我想你朋友最好親身去學校看看.

我有
‹ 上一主題|下一主題