用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 KTS vs Ying Wah
go

KTS vs Ying Wah [複製鏈接]

KTS vs Ying Wah

邊間好D呢?

Re: KTS vs Ying Wah

KTS係九龍塘小學?
勁就應該kts勁d, 但ywps就有得直升中學
同埋, 係ying wa

Ying Wah
蚊蚊媽

FUNG12345 寫道:
KTS係九龍塘小學?

超#&*※!好多間律校及直資小學都有直升英中啦!英華有幾巴枝X阿!叻就吾駛轉直資啦!人地名校驚收吾到最好學生驚失去教育界前領地位,所以先至轉去直資,而英華呢就吾係喇!係因為中學學生平均水平太差,小學不過是間普通中文小學,日後好大機會吾達標,新校長驚死冇咗間豆泥英中,所以拿拿淋轉直資。如果唔係一定變BAND2。★不個轉咗直資呢,又唔係一定變番BAND1架★你真係好Q蠢★人蠢真係冇藥醫★                 

Sarah20023005 寫道:
[quote]
KTS係九龍塘小學?

超#&*※!好多間律校及直資小學都有直升英中啦!英華有幾巴枝X阿!叻就吾駛轉直資啦!人地名校驚收吾到最好學生驚失去教育界前領地位,所以先至轉去直資,而英華呢就吾係喇!係因為中學學生平均水平太差,小學不過是間普通中文小學,日後好大機會吾達標,新校長驚死冇咗間豆泥英中,所以拿拿淋轉直資。如果唔係一定變BAND2。★不個轉咗直資呢,又唔係一定變番BAND1架★你真係好Q蠢★人蠢真係冇藥醫★                  [/quote]

垃圾英華  :  :  :  :  :

[quote]
KTS係九龍塘小學?

超#&*※!好多間律校及直資小學都有直升英中啦!英華有幾巴枝X阿!叻就吾駛轉直資啦!人地名校驚收吾到最好學生驚失去教育界前領地位,所以先至轉去直資,而英華呢就吾係喇!係因為中學學生平均水平太差,小學不過是間普通中文小學,日後好大機會吾達標,新校長驚死冇咗間豆泥英中,所以拿拿淋轉直資。如果唔係一定變BAND2。★不個轉咗直資呢,又唔係一定變番BAND1架★你真係好Q蠢★人蠢真係冇藥醫★                  [/quote]
你咪係度嘈囉
我相信大多數都只會覺得你低能
你咁勁又唔見你講到英華有d咩唔好

【人地名校驚收吾到最好學生驚失去教育界前領地位,所以先至轉去直資,】, 我唔認同, 好多都係因為要一條龍, 收生只係一個比較上冇咁重要o既原因
同埋, 唔係叻就唔洗轉直資, 係勁果d先有資格轉
小學唔達標個問題, 你講下有幾多間可以一定有75%band1, 喇沙小學冇記錯都唔得, 以我所知, 好出名果d小學好多都係7-8成左右, 比你會唔會搏?
同埋, 唔係變番, 依家已經係band1

[quote]
[quote]
KTS係九龍塘小學?

垃圾英華  :  :  :  :  : [/quote]
垃圾? 點解垃圾?
你係唔係男女拔, 喇沙或者協恩呢4間學校o既學生/家長/代表呀?
唔係我覺得你冇資格話英華垃圾

如果英華係垃圾既話, 今年就唔會得4個叩門位, 但有成500多位家長去叩門啦, 每個家長既感覺唔同, 版主是因為覺得2間都唔錯而難於決擇, 而唔係比你哋係到吵架.
[quote]
垃圾英華   :

英華係垃圾?     
個人覺得,英華係吾及La Salle, DBS, St.Jo呢類名校咁勁,但都算係一間好學校,點都吾會係垃圾學校。

Sarah20023005,
真係吾明,每次有英華既topic, 你都會踩到英華盡,吾通
英華同你有仇?
dickielam 寫道:
如果英華係垃圾既話, 今年就唔會得4個叩門位, 但有成500多位家長去叩門啦, 每個家長既感覺唔同, 版主是因為覺得2間都唔錯而難於決擇, 而唔係比你哋係到吵架.[quote]
[quote]
垃圾英華   :
[/quote]

dad999 寫道:
英華係垃圾?     
個人覺得,英華係吾及La Salle, DBS, St.Jo呢類名校咁勁,但都算係一間好學校,點都吾會係垃圾學校。

英華同你有仇?

同意你講o既野
佢根本就係專搞事

不過我唔覺得英華唔及st jo, 因為除左成績差過st jo外, 其他野好多都比st jo好, 整體我覺得st jo同英華都係差唔多, 最多都係好少少
以男校計, 我認為最好係dbs,lsc同qc, 之後就係sjc,ywc同wyhk, 跟住係wyk,kc
(以上只係個人意見, 各人標準唔同)

hi, fung 12345,

then how about st. francis vs st. jo?
what do you think?

del

聖方濟各英文小學
in 九龍石硤尾街58號
vs st jo ?

dcyc_88 寫道:
聖方濟各英文小學
in 九龍石硤尾街58號
vs st jo ?

重以為你講緊中學=.=
聖方濟各英文小學梗係好啦
真係好難比, 以我所知, 兩間都除左讀書, 課外活動都好好
不過st jo有得升上sjc, 比我揀, 我會揀佢
同埋, 聖方濟各英文小學要比錢
重有一個原因就係, 遲d好多名校都會變晒一條龍, 入聖方濟各第時可能會比較難入名校

thank you very much!!

[quote]
[quote]
KTS係九龍塘小學?

你咪係度嘈囉

【人地名校驚收吾到最好學生驚失去教育界前領地位,所以先至轉去直資,】, 我唔認同, 好多都係因為要一條龍, 收生只係一個比較上冇咁重要o既原因
小學唔達標個問題, 你講下有幾多間可以一定有75%band1, 喇沙小學冇記錯都唔得, 以我所知, 好出名果d小學好多都係7-8成左右, 比你會唔會搏?
同埋, 唔係變番, 依家已經係band1[/quote]

我唔認同, 好多都係因為要一條龍, 收生只係一個比較上冇咁重要o既原因

[size=medium]鄉吓仔少出大城市,邊間邊弗【名校】係因為要一條龍問題而去轉直資呀!邊間呀!講出嚟吖!

[size=medium]【正牌深水埗區卿吓仔,小出大城巿】....咁即係話垃圾廢校「英華」轉直資係因為佢係狗叻、係狗勁果d,所以先至狗資格轉直資。係嘛!咁講..即係話香港華仁、協恩、喇唦、瑪利諾修院、聖若瑟、聖嘉勒女書院、嘉諾撒聖瑪利、瑪利曼、嘉諾撒聖心、嘉諾撒方濟各、聖士提反女子…。★間間百年名校★都吾叻吾勁…咁又係吾係呀!
[size=large]完全明白!

[size=medium]香港華仁、協恩、喇唦、瑪利諾修院、聖若瑟、聖嘉勒女書院、嘉諾撒聖瑪利、瑪利曼、嘉諾撒聖心、嘉諾撒方濟各、聖士提反女子。間間都有小學,人地因為係真正【名校】根本無須擔心冇Band 1學生!「人地係驚失去教育界前領地位,人地係驚失去百年傳統。」           

[size=medium]【正牌深水埗區垃圾廢校卿吓仔】

[size=medium]中學學生平均水平差,小學是間普通中文小學,百份百吾達標,係人都知,新校長驚死冇咗間豆泥英中,迫走中小學老師,諗住慳番一筆,係人都知,所以拿拿淋轉直資又係人都知。撐乜Q吖!正宗死曬狗!死撐!     

[quote]
dad999 寫道:
英華係垃圾?     

英華同你有仇?

同意你講o既野
佢根本就係專搞事

不過我唔覺得英華唔及st jo, 因為除左成績差過st jo外, 其他野好多都比st jo好, 整體我覺得st jo同英華都係差唔多, 最多都係好少少
以男校計, 我認為最好係dbs,lsc同qc, 之後就係sjc,ywc同wyhk, 跟住係wyk,kc
(以上只係個人意見, 各人標準唔同)[/quote]

[size=medium]豆泥英華中學學生平均水平差,小學是間普通中文小學,百份百吾達標,【係人都知】,新校長驚死冇咗間豆泥英中,【係人都知】,迫走中小學老師,諗住慳番一筆,【係人都知】,所以拿拿淋轉直資…【又係人都知】。撐乜Q吖!正宗死曬狗!廢校一間!英華垃圾家長學生自卑變自大 !

po.mummy 寫道:
[quote]
[quote]
dad999 寫道:
英華係垃圾?     

英華同你有仇?

同意你講o既野
佢根本就係專搞事

(以上只係個人意見, 各人標準唔同)[/quote]

[size=medium]豆泥英華中學學生平均水平差,小學是間普通中文小學,百份百吾達標,【係人都知】,新校長驚死冇

po.mummy 寫道:
[quote]
[quote]
[quote]
KTS係九龍塘小學?

你咪係度嘈囉

同埋, 唔係變番, 依家已經係band1[/quote]

我唔認同, 好多都係因為要一條龍, 收生只係一個比較上冇咁重要o既原因

[size=medium]鄉吓仔少出大城市,邊間邊弗【名校】係因為要一條龍問題而去轉直資呀!邊間呀!講出嚟吖!

[size=medium]【正牌深水埗區卿吓仔,小出大城巿】....咁即係話垃圾廢校「英華」轉直資係因為佢係狗叻、係狗勁果d,所以先至狗資格轉直資。係嘛!咁講..即係話香港華仁、協恩、喇唦、瑪利諾修院、聖若瑟、聖嘉勒女書院、嘉諾撒聖瑪利、瑪利曼、嘉諾撒聖心、嘉諾撒方濟各、聖士提反女子…。★間間百年名校★都吾叻吾勁…咁又係吾係呀!
[size=large]完全明白!

[size=medium]香港華仁、協恩、喇唦、瑪利諾修院、聖若瑟、聖嘉勒女書院、嘉諾撒聖瑪利、瑪利曼、嘉諾撒聖心、嘉諾撒方濟各、聖士提反女子。間間都有小學,人地因為係真正【名校】根本無須擔心冇Band 1學生!「人地係驚失去教育界前領地位,人地係驚失去百年傳統。」           

[size=medium]【正牌深水埗區垃圾廢校卿吓仔】

[size=medium]中學學生平均水平差,小學是間普通中文小學,百份百吾達標,係人都知,新校長驚死冇咗間豆泥英中,迫走中小學老師,諗住慳番一筆,係人都知,所以拿拿淋轉直資又係人都知。撐乜Q吖!正宗死曬狗!死撐!     

[/quote]
差唔多間間轉宜資都搞一條龍, 有邊間唔係?

同埋, 我好似冇話唔轉=唔勁, 我係話勁先有資格轉

係小學要75%呀, 唔係中學, 英華書院年年都100%band1
但一間小學要75%就好難
「人地係驚失去教育界前領地位,人地係驚失去百年傳統。」
英華夠係

我講o既真話, 講面皮厚遠不及你

有咩差你講唔出, 淨係老作
點迫走老師呀? 依家老師人數多過2年前呀
該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題